Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σχοινάς στο 12ο συνέδριο της ΝΔ: Ποτέ ξανά περιπέτειες και λαϊκισμός, όλοι μαζί για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα

Σχοινάς στο 12ο συνέδριο της ΝΔ: Ποτέ ξανά περιπέτειες και λαϊκισμός, όλοι μαζί για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα
Τι ανέφερε ο Μ. Σχοινάς στο 12ο συνέδριο της ΝΔ
«Ζήσαμε μαύρες στιγμές με την Ελλάδα να είναι στον προθάλαμο της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό το έργο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, μιλώντας στο 12ο συνέδριο της ΝΔ.
«Το είδαμε και ξέρουμε πώς τελειώνει.
Ποτέ ξανά περιπέτειες, ποτέ ξανά λαϊκισμός, όλοι μαζί για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ ως τη μεγαλύτερη κατάκτηση στην ιστορία του ελληνικού έθνους , σημειώνοντας ότι τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, την ώρα που κοινοτικοί πόροι στήριξαν την ελληνική οικονομία.
Όπως είπε, "τα σύνορά μας είναι τα απώτατα σύνορα της Ενωμένης Ευρώπης.
Έχουμε στη διάθεσή μας κολοσιαίους πόρους που άλλαξαν την ύπαιθρο, απογείωσαν τις υποδομές μας, στήριξαν τις κοινωνικές μας δομές υγείας και παιδείας και κατέταξαν τη χώρα αμετάκλητα στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη μόνη χώρα σε μία ακτίνα 500 χιλιομέτρων, που είναι μέλος της Ευρώπης, της ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, του Σένγκεν και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Όλοι οι γείτονές μας ακόμη αγωνίζονται να είναι σε περισσότερες από αυτές τις συνθήκες ολοκλήρωσης, εμείς είμαστε σε όλες".
Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι 40 χρόνια μετά θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να αναλογιστούμε και τα διδάγματα αυτής της ιστορίας.
Όπως είπε, «υπάρχουν δύο λόγοι που πρέπει να το κάνουμε.
Πρώτον βγαίνουμε από μια πρωτοφανή κρίση και πρέπει να το κάνουμε για να μην το ξανακάνουμε και δεύτερον πρέπει να είμαστε η άγκυρα σε μια περιοχή αστάθειας.
Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αναμόρφωση της ΟΝΕ και να δουλέψουμε με τους αρχιτέκτονες της Ευρώπης, να χτίσουμε μια ΟΝΕ που θα ενώνει, να κάνουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική μετανάστευσης, να συμφωνήσουμε για το μέλλον των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων».
Αντίστοιχα διδάγματα, συμπλήρωσε,  προβάλλουν και για τα μελλούμενα στη χώρα μας, λέγοντας πως  " στην ευρωπαϊκή Ελλάδα του μέλλοντος πρέπει επιτέλους να φτιάξουμε ένα τίμιο κράτος, πάροχο υπηρεσιών για όλους, όχι εργοδότη κάποιων ή πελάτη συμφερόντων.
Μια οικονομία που να γεννάει ευκαιρίες για τους νέους Έλληνες, όχι χρέη.
Μια παιδεία που θα δίνει ευκαιρία σε όλους, κυρίως τους ασθενέστερους, δεν θα ισοπεδώνει τους πάντες προς τα κάτω ωφελώντας έμμεσα μόνο εκείνους που μπορούν να πληρώσουν τα πλούσια σχολεία της αριστείας.
Και με δαπάνες άμυνας και υγείας που θα λειτουργούν υπέρ των φορολογουμένων πολιτών όχι υπέρ των μεσαζόντων και όχι υπέρ των προμηθευτών".
Υπογράμμισε πως  πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον χωρίς ταμπού αλλά με επιχειρήματα.
Όπως ανέφερε  " σε λίγους μήνες θα έρθει πάλι η ώρα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας όπου αυτές οι ιδέες θα τεθούν πάλι στην κάλπη.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσουμε ανοιχτά για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα, τις μελλοντικές της εξελίξεις, τις μελλοντικές της προοπτικές, χωρίς ταμπού και εξωραϊσμούς, χωρίς υπεραπλουστεύσεις.
Με επιχειρήματα, όχι με κραυγές, χωρίς να εθνικοποιούμε τις επιτυχίες της Ευρώπης και να κοινοτικοποιούμε τα λάθη και τις αποτυχίες.
Η έγνοια μας είναι να γεφυρώσουμε τους πολίτες με τα κέντρα αποφάσεων.
Να δώσουμε απαντήσεις σε όσους έχουν γνήσιες ερωτήσεις και ανησυχίες για το που πάει η Ευρώπη.
Και εμείς, όλοι εδώ, έχουμε και μια ιδιαίτερη επιπρόσθετη ευθύνη: Να αντιπαρατεθούμε στους ακραίους λαϊκιστές σε όσους θέλουν να βάλουν φρένο στις κατακτήσεις μας.
Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για απαντήσεις, δεν ενδιαφέρονται για διάλογο.
Θέλουν απλώς να καταστρέψουν την Ευρώπη και όλα όσα πετύχαμε μαζί.
Αυτοί πρέπει να ηττηθούν όχι στα λόγια, στην πράξη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης