Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης (ΝΔ): Πολλοί αναμένουν τον άνεμο αισιοδοξίας που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παπαθανάσης (ΝΔ): Πολλοί αναμένουν τον άνεμο αισιοδοξίας που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη
"Ο αυριανός Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να κάνει τη ζωή καλύτερη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα", τόνισε ο Ν. Παπαθανάσης
Είναι «πολλοί εκείνοι που αναμένουν τις πολιτικές εξελίξεις και τον άνεμο αισιοδοξίας που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Οφείλουμε, λοιπόν, να αλλάξουμε την πορεία της Ελλάδας, που κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και να βρούμε το δρόμο τού μέλλοντος», ανέφερε μιλώνατς στον 12ο συνέδριο της ΝΔ, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Ν. Παπαθανάσης.
Όπως είπε, «το στοίχημα και ο αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι ξεκάθαρα: η Ελλάδα με τα φυσικά πλεονεκτήματά της να γίνει ελκυστικός προορισμός, να γίνει χώρα φιλική προς τις επενδύσεις, να αυξήσει τις επενδύσεις ως ποσοστό του Α.Ε.Π., να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό και επενδυτικό άλμα».
Μόνο έτσι, πρόσθεσε «μόνο μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις, θα δημιουργήσουμε πολλές και καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης.
Θέλουμε οι επενδυτές να μη σύρονται σε αστοχίες των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
Να μην απογοητεύονται γιατί τα σχέδιά τους, από 1 ή 2 χρόνια για την υλοποίηση τους, να φτάνουν στα 4, στα 5, ακόμη και στο ποτέ.
 Να μην τα εγκαταλείπουν γιατί τα σκοτώνει κάποιο κομμάτι του παζλ της γραφειοκρατίας».
Υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «έχει πει: «Θα μάθει η δημόσια διοίκηση με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα μάθει και η επόμενη κυβέρνηση, και θα είναι απολύτως συντονισμένη σε αυτό: ότι καθυστερήσεις σε επενδυτικές διαδικασίες δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».
«Δέσμευσή μας είναι να μπει ο πήχης πολύ ψηλά. Να υπάρξει προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά και επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων που καρκινοβατούν και πολλές φορές σκοτώνονται σε μικρά και μεγάλα γρανάζια της γραφειοκρατίας», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης και συμπλήρωσε ότι «η εργαλειοθήκη μας για το σκοπό αυτό έχει συγκροτημένες απαντήσεις:
-Ένα τολμηρό φορολογικό νομοσχέδιο με όλες τις πτυχές μιας μεγάλης φορολογικής μεταρρύθμισης.
-Εφαρμογή τού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σε μία λογική η οποία επαναπροσδιορίζει τα όρια μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με έναν τρόπο ο οποίος είναι αμοιβαία ωφέλιμος.  
-Αλλά και μια οριζόντια, ριζική απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας, ειδικά στην υποδοχή επενδύσεων».
Υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στα υπερπλεονάσματα, με αποτέλεσμα να στεγνώνει η πραγματική οικονομία, να βαλτώνει η παραγωγική Ελλάδα και να διολισθαίνει σε όλους τους δείκτες προσέλκυσης επενδύσεων».
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα υπάρχει πολύ καλός συντονισμός στα υπουργεία που χειρίζονται το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων και επιπλέον ο  έλεγχος για τις στρατηγικές επενδύσεις θα περάσει κεντρικά στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να υπάρχει οριζόντια επιτήρηση των επενδυτικών σχεδίων, που έχουν μεγάλο αναπτυξιακό αποτύπωμα.
«Αν στην αλυσίδα της διοίκησης υπάρχει αδύναμος κρίκος, θα καλύπτεται άμεσα.
Αν περάσουν άπρακτες προθεσμίες, αρμόδιος υπουργός θα μπορεί να υπογράφει και να εκδίδει τις σχετικές άδειες.
Το κρίσιμο στοίχημα είναι η αποτελεσματικότητα.
Είναι η επίσπευση της εκκίνησης, της ωρίμανσης και της υλοποίησης.
Είναι η ταχεία αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας.
Μόνο έτσι θα υπάρξει δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη.
Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις  εργασίας.
Το στοίχημά μας: δουλειές, δουλειές, δουλειές.
Μόνο έτσι τελικά θα εξασφαλίσουμε ευκαιρίες για όλους.
Μόνο έτσι θα χτίσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή.
Ο αυριανός Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να κάνει τη ζωή καλύτερη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας πως «μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αυτό είναι και το μήνυμά μας, το εννοούμε και το λέμε με δύο λέξεις: Ελλάδα, μπορούμε!».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης