Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας η Ρωσία – Επιθυμούμε γόνιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις

Παπαδημούλης: Σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας η Ρωσία – Επιθυμούμε γόνιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις
Η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της θητείας της αναπτύσσει μια πολυμερή εξωτερική πολιτική είπε ο κ.Παπαδημούλης
Σημαντικό γεωπολιτικό παράγοντα χαρακτηρίζει τη Ρωσία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα επιθυμεί να έχει γόνιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις.
Σε δηλώσεις του στο Sputnik ο κ.Παπαδημούλης και με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία αναφέρει πως  «από την πρώτη μέρα της θητείας της η ελληνική κυβέρνηση αναπτύσσει μια πολυμερή εξωτερική πολιτική και στο πλαίσιο αυτό οι καλές και ενισχυμένες σχέσεις με τη Ρωσία είναι σημαντικές».
«Η Ελλάδα στοχεύει επίσης στη βελτίωση των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση για την ευημερία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο πλευρές έχουν πολλά να κερδίσουν από τις σχέσεις καλής γειτονίας» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στα Βαλκάνια, ένας αξιόπιστος Ευρωπαίος εταίρος και ένας ενεργός δρων στη νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου».
«Θέλουμε να συνεργαστούμε σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και να λύσουμε τυχόν παρεξηγήσεις που είχαν προκύψει στο πρόσφατο παρελθόν.
Υπάρχουν πολλοί τομείς όπου μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος συνεργασίας» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης