Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO Deutsche Bank: Μόνο με ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης θα ανταγωνιστούμε τις ΗΠΑ

CEO Deutsche Bank: Μόνο με ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης θα ανταγωνιστούμε τις ΗΠΑ
Κάλεσμα για ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ από τον Christian Sewing
Μόνο αν ολοκληρωθεί επιτυχώς η τραπεζική ένωση, θα μπορέσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες να ανταγωνιστούν τις αμερικανικές, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing.
Μιλώντας από τη Φρανκφούρτη (European Banking Congress), αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς την τραπεζική ένωση στο μπλοκ (ξεκίνησε το 2021), σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι προσπάθειες πρέπει να επιταχυνθούν.
«Για να δημιουργηθούν οι τράπεζες που χρειάζεται η Ευρώπη, πρέπει να δημιουργήσουμε μια ευρύτερη και ενιαία αγορά.
Αυτό είναι απαραίτητο για να διευκολυνθεί τόσο η οργανική ανάπτυξη όσο και η ενοποίηση μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Εάν εδραιωθούμε, εάν ψηφιοποιηθούμε σωστά και λάβουμε λίγη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με ένα ομαλοποιημένο περιβάλλον επιτοκίων, τότε θα είναι πιο εύκολο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.
Τα πολύ χαμηλά επιτόκια εισήχθησαν από την ΕΚΤ μετά την κρίση δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη, το 2011, αν και αναμένεται να αυξηθούν στα τέλη του καλοκαιριού 2019.
Σε ό,τι αφορά στο πολιτικό τοπίο, ο κ. Sewing υπογράμμισε πως η αυξανόμενη επιρροή εθνικιστικών και ευρωσκεπτικών σε χώρες της Ευρώπης, αντιπροσωπεύει «σημαντικό κίνδυνο» για τη δημοκρατία στην περιοχή και για τη φιλελεύθερη οικονομική τάξη του μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης