Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση ότι αναμένεται συμφωνία για το Brexit μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2018

Βρετανία: Δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση ότι αναμένεται συμφωνία για το Brexit μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2018
Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, δεν επιβεβαίωσε αν πράγματι αναμένεται να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit έως στις 21 Νοεμβρίου 2018
Απέφυγε σήμερα (31/10/2018) ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, να επιβεβαιώσει αν πράγματι αναμένεται να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit έως στις 21 Νοεμβρίου 2018, όπως αφήνεται να εννοηθεί σε μια επιστολή του αρμόδιου για το «διαζύγιο» υπουργού, Dominic Raab.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Brexit του βρετανικού Κοινοβουλίου, με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου 2018, ο Raab ανέφερε ότι μια συμφωνία για το Brexit βρίσκεται πλέον σταθερά στο οπτικό πεδίο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιλύσει τα περισσότερα θέματα, με τον Βρετανό υπουργό Brexit να προσθέτει ότι μια συμφωνία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2018.
Ερωτηθείς σχετικά την επιστολή αυτή, ο εκπρόσωπος της May απάντησε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.
«Δεν μπορώ παρά να επαναλάβω, όπως έχω κάνει πολλές φορές, ότι ανέκαθεν λέγαμε πως θέλουμε να την ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, δήλωσε από το Παρίσι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι είναι εφικτή μια συμφωνία μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, όμως αυτό απαιτεί να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ιδίως οι Βρετανοί διαπραγματευτές.
Στην ερώτηση αν συμφωνεί με τον Raab ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, ο Coveney απάντησε θετικά, ωστόσο επεσήμανε ότι ο χρόνος που απομένει είναι λίγος.
«Επαφίεται κυρίως στη βρετανική πλευρά να εντείνει τις διαπραγματεύσεις», είπε, προσθέτοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στον Ευρωπαίο διαπραγματευτή, Michel Barnier.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης