Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύμβουλος Erdogan: Ο πρίγκιπας Salman έχει στα χέρια του το αίμα του Khashoggi

Σύμβουλος Erdogan: Ο πρίγκιπας Salman έχει στα χέρια του το αίμα του Khashoggi
Σύμβουλος του τούρκου προέδρου κατηγόρησε σήμερα τον πρίγκιπα διαδοχο της Σαουδικής Αραβίας ότι έχει "αίμα στα χέρια του" αναφερόμενος στην δολοφονία του Jamal Khashoggi, όπως μεταδίδει το Reuters.
Αυτή ήταν η σκληρότερη μέχρι σήμερα κατηγορία που διατυπώνει κάποιος από τον κύκλο του Erdogan εις βάρος του Ριάντ σχετικά με την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου.
Οι σαουδαραβικές αρχές δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν τις δηλώσεις αυτές.
Το Ριάντ έχει αποδώσει τον θάνατο του Khashoggi σε μια "ανεξέλεγκτη επιχείρηση" για την οποία ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας δεν είχε γνώση.
"Είναι μια ντροπή που φθάνει μέχρι τον πρίγκιπα διάδοχο.
Τουλάχιστον πέντε μέλη της ομάδας των εκτελεστών είναι οι πιο στενοί συνεργάτες του πρίγκιπα και είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ενεργούσαν χωρίς να γνωρίζει εκείνος", έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα Yeni Birlik ο Ilnur Cevic,  σύμβουλος του Erdogan.
"Ακόμα και αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σώσει τον Salman, στα μάτια του κόσμου είναι ένα πρόσωπο υπό αμφισβήτηση με το αίμα του Κhashoggi στα χέρια του".
Ο Cevik είναι ένας από τους πολλούς συμβούλους του Erdogan, αλλά δεν είναι προβεβλημένος.
Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι απόψεις του στο άρθρο αντανακλούν εκείνες του Erdogan ο οποίος σε ομιλίες του χθες και σήμερα υπογράμμισε την ανάγκη να προσαχθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι υπεύθυνοι--"εκείνοι που διέταξαν την δολοφονία και εκείνοι που την εκτέλεσαν".
Στο μεταξύ, σαουδάραβες αξιωματούχοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν στην τουρκική αστυνομία να πραγματοποιήσει έρευνες σε ένα πηγάδι στον κήπο της κατοικίας του σαουδάραβα προξένου στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι αρχές έχουν ήδη ερευνήσει το προξενείο και την κατοικία του γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης