Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στα 1.224,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,3% για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στα 1.224,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,3% ή 4,10 δολ. στα 1.224,60 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (22/10/2018) ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου.
To δολάριο ενισχύθηκε έναντι της στερλίνας, εν μέσω των ανησυχιών για το Brexit, ενώ το ευρώ βρέθηκε υπό πίεση, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την Ιταλία και την «κόντρα» με την ΕΕ σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019.
Oι εξηγήσεις της ιταλικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2019 βρίσκονται ήδη στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη Ρώμη να παραμένει αμετακίνητη όσον αφορά τον στόχο για έλλειμμα 2019 στο 2,4% και τον υπουργό Οικονομικών Giovanni Tria να διαβεβαιώνει ότι δεν κινδυνεύει η χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε Ιταλία και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αύριο, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, αναμένεται η αντίδραση της Κομισιόν στην απάντηση της ιταλικής κυβέρνησης.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,3% ή 4,10 δολ. στα 1.224,60 δολ. ανά ουγγιά.


Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 96 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,147 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Την ίδια ώρα, οι επίμονες εμπορικές ανησυχίες συνεχίζουν να μην προσφέρουν στήριξη στον χρυσό, με τους επενδυτές να στρέφονται στο δολάριο.
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Larry Kudlow, τόνισε σήμερα ότι το Πεκίνο δεν συνεργάζεται με την Ουάσιγκτον για την επίλυση των σχετικών διαφορών.
Σημειώνεται σημερινό δημοσίευμα της «Axios», το οποίο επικαλείτο πηγές από την αμερικανική κυβέρνηση, ανέφερε ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται «στις αρχές», με την Ουάσιγκτον να επιθυμεί να ασκήσει περισσότερες πιέσεις στην Κίνα μέσω των τελευταίων δασμών που επέβαλε τον Σεπτέμβριο.
Εν τω μεταξύ, η τιμή του παλλαδίου παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άλμα 3,5% ή 37,80 δολ. κι έκλεισε στα 1.107,70 δολ. ανά ουγγιά -στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης