Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Εάν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή θα περάσει με καθαρή πλειοψηφία

Παπαδημούλης: Εάν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή θα περάσει με καθαρή πλειοψηφία
Να δώσει εξηγήσεις η ΝΔ για τις συναντήσεις Σπυράκη - Zaev υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Τη βεβαιότητα του πως εάν έρθει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αυτή θα περάσει με καθαρή πλειοψηφία εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Εκτιμώ ότι αν έλθει στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών θα εξασφαλίσει μια καθαρή πλειοψηφία κι αυτό γιατί κάθε μέρα που περνά καταλαβαίνουμε ολοένα και περισσότερο ότι καλύτερη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η λύση συνάντησε ισχυρότατες αντιδράσεις, που εκφράστηκαν και με την καμπάνια για την αποχή από την πλευρά του VMRO, με το επιχείρημα ότι κάνει υπερβολικές παραχωρήσεις στην Ελλάδα, ότι ο Τσίπρας τα πήρε όλα από τον Ζάεφ».
«Επίσης, προκαλώ τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λέει "θα φέρω μια καλύτερη συμφωνία", να μου πει ένα κόμμα της Δεξιάς, της Κεντροδεξιάς, της Ακροδεξιάς, της δικής του πολιτικής πλευράς στην Ευρώπη ή και στον πλανήτη, που να συμφωνεί με τη θέση της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Όταν λένε "όχι" στη συμφωνία των Πρεσπών, "εμείς θα φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία", απλώς εξαπατούν, παραπλανούν, κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους τους παίζοντας με τις ευαισθησίες» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης, επισημαίνοντας πως αντιλαμβάνεται απολύτως τις ευαισθησίες όσων πολιτών διαφωνούν ή έχουν επιφυλάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Αν υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία η γειτονική χώρα θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, έναντι όλων, θα μπει και στο Σύνταγμά της "με βούλα" και υπογραφή, ενώ αν δεν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών θα ονομάζεται "σκέτο" Μακεδονία.
Αν δεν υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία θα παραμείνουν τα αλυτρωτικά άρθρα στο Σύνταγμα, ενώ αν περάσει θα αφαιρεθούν.
Αν περάσει αυτή η συμφωνία θα σταματήσει η καπηλεία της ιστορικής κληρονομιάς της αρχαίας Μακεδονίας, που είναι 100% ελληνική και δεν έχει σχέση με Σλάβους, την οποία προσπάθησαν με γελοίες πρακτικές οι κυβερνήσεις του Γκρούεφσκι να την καπηλευτούν μετατρέποντας το κέντρο των Σκοπίων σε Ντίσνεϊλαντ» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις από τη ΝΔ σχετικά με το δημοσίευμα της FAZ που επικαλείται πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, βάσει των οποίων έγιναν δύο συναντήσεις της εκπροσώπου της ΝΔ, Μαρίας Ζαχαράκη με τον Zoran Zaev.
«Το δημοσίευμα της FAZ δείχνει πρακτικές μυστικής διπλωματίας και το "άλλα μέσα- άλλα έξω".
Περιμένουμε και σήμερα κιόλας από τη ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προσωπικά τη Μαρία Σπυράκη να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκαλεί αυτό το δημοσίευμα της FAZ» είπε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης