Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά τεσσάρων ετών το πετρέλαιο ενόψει Ιράν - Στο +0,59% και τα 83,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε νέα υψηλά τεσσάρων ετών το πετρέλαιο ενόψει Ιράν - Στο +0,59% και τα 83,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,38% στα 73,53 δολ. ανά βαρέλι
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014 διαπραγματεύεται σήμερα Δευτέρα (1/10) το πετρέλαιο, ενόψει των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά τις εξαγωγές του τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού εντός ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, περί τις 9:28 π.μ. το Brent διαπραγματεύεται στο +0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 83,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,38% στα 73,53 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με την ANZ Bank, η αγορά πετρελαίου «βλέπει» το πετρέλαιο στα 100 δολ. ανά βαρέλι, ενώ παράλληλα ο αναλυτής της Emirates NBD, Edward Bell, τονίζει πως «εάν οι κινεζικές εταιρείες συμμορφωθούν με τις αμερικανικές κυρώσεις περισσότερο απ' ότι αναμένεται, τότε η σύσφιγξη στην αγορά θα είναι ακόμα πιο επιθετική».
Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βασικία της Σαουδικής Αραβίας Salman, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους επαρκούς παροχής πετρελαίου στην αγορά, από τη στιγμή της επιβολής κυρώσεων στο Ιράν.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Stephen Innes της Oanda, ακόμα και αν η Σαουδική Αραβία εισακούσει τις επιθυμίες του Donald Trump, αποτελεί ερώτημα το πόσο μεγάλη παραγωγική ικανότητα διαθέτει η χώρα.
Παράλληλα, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερές κατά την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας περαιτέρω επιβράδυνσης στην παραγωγή της χώρας κατά το ερχόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης