Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βέττας: Στα μέσα Οκτωβρίου οι Έλληνες θα ξέρουν αν θα γίνουν αυτά που υποσχέθηκε ο Τσίπρας

tags :
Βέττας: Στα μέσα Οκτωβρίου οι Έλληνες θα ξέρουν αν θα γίνουν αυτά που υποσχέθηκε ο Τσίπρας
Δίνεται μια τεράστια μάχη και ένας πολύ μεγάλος αγώνας για την άρση των μέτρου της περικοπής των συντάξεων είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι στα μέσα Οκτωβρίου οι Έλληνες θα ξέρουν αν θα γίνουν αυτά που υποσχέθηκε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βέττας.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Βέττας υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις συντάξεις αλλά και για τις άλλες εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
«Υπάρχει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, δίνεται μια τεράστια μάχη και ένας πολύ μεγάλος αγώνας για την άρση των μέτρων μείωσης της προσωπικής διαφοράς και των συντάξεων» είπε ο κ.Βέττας, προσθέτοντας πως «η χώρα βαδίζει πια σε μια άλλη πορεία».
«Ότι και να συμβεί στην χώρα, όπως και να πάει μπροστά στο μέλλον της, εάν δεν προσθέσουμε στην εργασία, στην ανάκτηση των δικαιωμάτων της εργασίας και στο μεροκάματο δεν έχει σημασία να συζητά κανείς για ανάπτυξη».
Σε ό,τι αφορά την πρόταση μείωσης του ΕΝΦΙΑ και τα κοινά σημεία με την αντίστοιχη πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ.Βέττας υποστήριξε ότι όποιος αναλύσει τις δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη θα καταλάβει ότι έγιναν με πρόχειρο τρόπο με κύριο στόχο να εντυπωσιάσουν.
«Υπάρχει μια τεράστια διαφορά και στην ίδια την πρόταση της ΝΔ σε σχέση με του ΣΥΡΙΖΑ.
30% λέμε εμείς, 30% ο κ.Μητσοτάκης, αλλά εμείς λέμε 30% σε αυτόν που έχει μικρή ακίνητη περιουσία, σε αυτόν που στα χρόνια κρίσης δεν μπορεί να σηκώσει τα 100 ευρώ ΕΝΦΙΑ τον χρόνο.
Αυτοί που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και οφείλουν στο δημόσιο μέσω του ΕΝΦΙΑ δεκάδες χιλιάδες ευρώ μπορούν να το σηκώσουν;
Σε κάποιες περιπτώσεις και αυτοί προφανώς δεν μπορούν, αλλά ποιο είναι πιο δίκαιο;» διερωτήθηκε ο κ.Βέττας.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ.Βέττας είπε ότι η κυβέρνηση έφερε την καλύτερη δυνατή λύση.
«Δεν μπορεί η Ελλάδα του αύριο να είναι φοβική, στην κουβέντα για το αύριο νομίζω ότι χρησιμοποιούμε όρους παρελθόντος.
Καταλαβαίνω τα προβλήματα, τις ανησυχίες, με σεβασμό το λέω ότι αν καθίσουμε σε ένα τραπέζι και ανοίξουμε τη βεντάλια των προβλημάτων, των συμφερόντων, των κερδών, αλλά και αυτών που θα χάσουμε από αυτή τη συμφωνία, νομίζω ότι στο τέλος θα καταλάβουμε πως συν έχουμε, κερδίζουμε ως χώρα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης