Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ επιθυμούν σοβαρές εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, τονίζει ο οικονομικός σύμβουλος του Trump

Οι ΗΠΑ επιθυμούν σοβαρές εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, τονίζει ο οικονομικός σύμβουλος του Trump
Ο Larry Kudlow τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αποκλείσουν μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, ωστόσο ανέφερε ότι ανακοινώσεις για νέους δασμούς θα μπορούσαν να έρθουν σύντομα
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα όποτε το Πεκίνο είναι έτοιμο για σοβαρές συνομιλίες, δήλωσε σήμερα (17/9/2018) ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow.
«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε και να μιλήσουμε με την Κίνα οποιαδήποτε στιγμή θα είναι έτοιμοι για σοβαρές και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το ελεύθερο εμπόριο, έτσι ώστε να μειώσουμε τους δασμούς και τους μη δασμολογικούς φραγμούς, να ανοίξουμε τις αγορές, να επιτρέψουμε στην πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο, τη δική μας, να εξάγει όλο και περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες στην Κίνα», δήλωσε ο Kudlow στο Economic Club της Νέας Υόρκης.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Trump τόνισε ακόμη ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αποκλείσουν μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, ωστόσο ανέφερε ότι ανακοινώσεις για νέους δασμούς θα μπορούσαν να έρθουν σύντομα.
Σύμφωνα με τον Kudlow, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, έρχεται σε επαφή και διαπραγματεύεται με Κινέζους αξιωματούχους.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο για τον οποίο οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στο εμπόριο θα μπορούσαν να βλάψουν την αμερικανική οικονομία.
Ο Kudlow επεσήμανε ακόμη ότι οι προσπάθειες μεταρρύθμισης της κινεζικής οικονομίας «κινούνται προς μία λανθασμένη κατεύθυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης