Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2014 από την Κεντρική Τράπεζα - Άνοδος για το ρούβλι, στα 67,84/δολ.

Ρωσία: Η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2014 από την Κεντρική Τράπεζα - Άνοδος για το ρούβλι, στα 67,84/δολ.
Αυξάνονται οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό, εν μέσω της πτώσης του ρουβλιού και των απειλών των αμερικανικών κυρώσεων
Σε μια απροσδόκητη αύξηση των επιτοκίων -την πρώτη από το 2014- προέβη σήμερα (14/9/2018) η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, ακολουθώντας άλλες κεντρικές τράπεζες στις αναδυόμενες οικονομίες, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό, εν μέσω της πτώσης του ρουβλιού και των απειλών των αμερικανικών κυρώσεων.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας αποφάσισαν την αύξηση του βασικού επιτοκίου στο 7,5% από 7,25%, ενώ ανέφεραν ότι περισσότερες αυξήσεις είναι πιθανές.
Το ρούβλι «απάντησε» με «άλμα» αμέσως μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, ενώ περί τις 15:30 σημείωνε άνοδο 0,6% έναντι του δολαρίου, στα 67,87/δολάριο.


Σε μια ένδειξη ανησυχίας ότι το ρούβλι θα μπορούσε να παραμείνει υπό πίεση για μήνες, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι θα επεκτείνει επίσης την αναστολή των αγορών ξένου νομίσματος μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.
«Η Τράπεζα της Ρωσίας θα εξετάσει την ανάγκη περαιτέρω αυξήσεων του βασικού επιτοκίου, λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική του πληθωρισμού και της οικονομίας έναντι των προβλέψεων, καθώς και τους κινδύνους που θέτουν οι εξωτερικές συνθήκες και η αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών», ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.
«Ο ετήσιος πληθωρισμός επιστρέφει στο επίπεδο του 4% ταχύτερα από το αναμενόμενο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης