Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω πτώσης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,04% και τα 76,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω πτώσης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,04% και τα 76,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στα 67,89 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (7/9) το πετρέλαιο, καθώς η νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αντιστάθμισε τις ανησυχίες της αγοράς για τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,18% στα 67,89 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια, στα 401,49 εκατ. βαρέλια συνολικά για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2015.
«Τα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου έδειξαν μία πτώση η οποία ήταν μεγαλύτερη του αναμενομένου», σχολίασε ο αναλυτής της Rivkin Securities, William O'Loughlin.
Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, αγγίζοντας επίπεδα υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, ενώ τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου σημείωσαν άνοδο κατά 3,1 εκατ. βαρέλια.
Σε ότι αφορά την παραγωγή της χώρας για την περασμένη εβδομάδα, αυτή παρέμεινε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ένας όγκος εξαγωγών ο οποίος σημειώθηκε πρώτη φορά τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν αναμένεται να περιορίσουν τις εξαγωγές της Τεχεράνης, δημιουργώντας σταδιακά σημαντικό έλλειμμα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης