Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,2% οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,2% οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,1%
Την πρώτη τους πτώση μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Eurostat, με τα στοιχεία μάλιστα να διαμορφώνονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησαν κατά -0,2% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί μηνιαία άνοδος της τάξεως του +0,3%.
Παράλληλα, ηταν η πρώτη πτώση που σημειώθηκε από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν και οι λιανικές πωλήσεις είχαν υποχωρήσει επίσης κατά -0,2%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση για τον Ιούλιο να περιοριστεί στο -0,1%.
Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στις τιμές των καυσίμων για τα οχήματα, και συγκεκριμένα στο -0,7% σε σχέση με τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Σε ότι αφορά τις τιμές των τροφίμων, των ποτών και του καπνού, η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -0,6% ενώ αντίθετα οι τιμές των μη εδώδιμων προϊόντων σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,4%.
Επιπλέον, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η άνοδος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη περιορίστηκε στο +1,1%, έναντι +1,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,3%.
Μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε σε Βέλγιο (-2,1%) και Πορτογαλία (-1%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε σε Εσθονία και Σλοβακία (αμφότερες στο +1,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης