Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,13% και τα 78,05 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,13% και τα 78,05 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,44% στα 70,11 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Τρίτη (4/9) το πετρέλαιο, με το εμπόριο να είναι περιορισμένο μετά την αργία στις ΗΠΑ, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Ομάν αναφορικά με τις τιμές.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 78,05 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,44% στις 70,11 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Ομάν, Mohammed bin Hamad Al Rumhy, οι τωρινές τιμές του πετρελαίου είναι «δίκαιες», ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους οι τιμές θα παραμείνουν εντός του εύρους των 70 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, επιθυμία όλων των ωρών που συνεργάζονται με τον ΟΠΕΚ είναι «να παρέχουμε στην αγορά αρκετό αργό ώστε να βεβαιωθούμε ότι οι καταναλωτές δεν θα επηρεαστούν και εκτιμούμε ότι οι τρέχουσες τιμές είναι δίκαιες».
Σημειώνεται ότι το Ομάν αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ στη Μέση Ανατολή.
Σε ότι αφορά την παραγωή του ΟΠΕΚ για τον Αύγουστο του 2018, σημειώθηκε άνοδος κατά 220 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε μηνιαία βάσηγ, στα 32,79 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης