Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό παρά την πτώση στο δολάριο - Στο -0,20% και τα 1.182,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό παρά την πτώση στο δολάριο - Στο -0,20% και τα 1.182,60 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο απομακρύνθηκε από τα υψηλά 13 μηνών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση
Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη (16/8) η πτώση για τον χρυσό, καθώς το αμερικανικό δολάριο εξακολουθεί να είναι ενισχυμένο, παρά το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από τα υψηλά 13 μηνών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Ειδικότερα, περί τις 10:43 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.182,60 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% στις 96,36 μονάδες.
«Η κρίση στην Τουρκία έχει προκαλέσει ανησυχίες στις πιο εύθραυστες αναδυόμενες αγορές χωρών οι οποίες έχουν σημαντικά ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Αργεντινή», ανέφερε σε έκθεσή της η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo.
Χθες (15/8) το Κατάρ δεσμεύτηκε να επενδύσει 15 δισ. δολ. στην Τουρκία, γεγονός που βοήθησε στην ανάκαμψη της λίρας, με τον πολιτικό αναλυτή του Washington Institute, Soner Cagaptay, να κάνει λόγο για «μία μεγάλη συμφωνία η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των επενδυτών στην Τουρκία, αποτρέποντας πιθανή οικονομική κατάρρευση».
Σημειώνεται ότι η κρίση στην Τουρκία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή (10/8), όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις εναντίον του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ, διπλασιάζοντας παράλληλα και τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης