Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Η Ρωσία και η Κίνα δε μπορούν να είναι φίλοι μας εάν αναπτύσσουν υπερηχητικά όπλα

ΗΠΑ: Η Ρωσία και η Κίνα δε μπορούν να είναι φίλοι μας εάν αναπτύσσουν υπερηχητικά όπλα
Ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, John Hyten, τόνισε ότι το Πεντάγωνο διαθέτει προγράμματα υπεράσπισης απέναντι στα όπλα νέας γενιάς
Τη θέση ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα δε μπορούν να είναι «φίλοι» των ΗΠΑ, διατύπωσε ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, John Hyten, καθώς οι δύο χώρες αναπτύσσουν υπερηχτικά όπλα απέναντι στα οποία δε μπορεί να αμυνθεί η Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντηση με θέμα την Διαστημική και Πυραυλική Άμυνα, ο John Hyten δήλωσε ότι «δε μπορείτε να τους αποκαλείτε φίλους μας εάν κατασκευάζουν όπλα τα οποία μπορύν να κατασκτρέψουν τις ΗΠΑ, και ως εκ τούτου πρέπει να αναπτύξουμε την ικανότητα να ανταποκριθούμε».
«Πάντα εύχομαι να είχαμε ξεκινήσει πριν από πέντε ή δέκα χρόνια ώστε να μην ανησυχούμε τωρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός αξιωματούχος σε ότι αφορά το ζήτημα των υπερχητικών όπλων, προσθέτοντας ότι «δεν το κάναμε, και τώρα πρέπει να επιταχύνουμε».
Τον περασμένο Απρίλιο το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνία ύψους 928 εκατ. δολ. με την Lockheed Martin για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία υπερηχικών όπλων, τα οποία μπορού να αναπτύξουν ταχύτητα πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου.
Παρά το γεγονός ότι ο Hyten προειδοποίησε για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που μπορεί να δημιουργηθεί μέσω των υπερηχιτικών όπλων, ο ίδιος υποβάθμισε τις δυνατότητες της Ρωσίας, στις οποίες είχε αναφερθεί ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους.
«Η αναχαιτιστική μας ικανότητα είναι ακόμα αδιαμφισβήτηση και μπορεί να κυριαρχήσει απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «είμαστε η κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη σε κάθε τομέα και όλοι το καταλαβαίνουν αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης