Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -8,8% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -8,8% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018
Η πτώση στις βιομηχανικές παραγγγελίες αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με ταα σημερινά (9/8) στοιχεία της Σταστιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τις επιχειρήσεις να αναμένουν περαιτέρω πτώση κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -8,8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, με την πτώση να αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο 1,3%, ενώ σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2017.
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις του κλάδου αναμένουν ότι οι βασικές παραγγελίες θα υποχωρήσουν κατά -0,3% για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2018, έναντι αύξησης +2,2% τον προηγούμενο μήνα.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται μόλις μία μέρα πριν από τα στοιχεία που αφορούν την οικονομία της χώρας, όπου και αναμένεται άνοδος χάρη στις ενισχυμένες καταναλωτικές και κεφαλαιουχικές δαπάνες.
«Οι βιομηχανικές παραγγελίες κινούνται σύμφωνα με την προσωρινή επιβράδυνση της παγκόσμιας μεταποιητικής δραστηριότητας», δήλωσε ο οικονομολόγος της Tokai Tokyo Research Center, Hiroaki Muto, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.
«Η οικονομία της Ιαπωνίας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αλλά με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «οι τριβές στο εμπόριο είναι ένας κίνδυνος, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης