Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Η Ρωσία παραβιάζει τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας

Wall Street Journal: Η Ρωσία παραβιάζει τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας
Επιτρέπει σε χιλιάδες Βορειοκορεάτες να μπαίνουν στην χώρα και τους χορηγεί άδειες εργασίας αναφέρει το δημοσίευμα
Η Ρωσία παραβιάζει τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας αναφέρει σε δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές της Ρωσίας επιτρέπουν σε χιλιάδες εργαζόμενους από τη Βόρεια Κορέα να μπαίνουν στη χώρα ενώ τους χορηγούν νέες άδειες εργασίας.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι περισσότεροι από 10.000 Βορειοκορεάτες εργαζόμενοι έχουν καταγραφεί στη Ρωσία από τον Σεπτέμβριο και επισημαίνεται ότι η Ρωσία ίσως να παραβιάζει τις κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να μειωθούν οι χρηματοοικονομικές ροές της Βόρειας Κορέας ούτως ώστε να ασκηθεί πίεση στην Β. Κορέα για να εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.
Βάσει στοιχείων του υπουργείου Εργασίας της Ρωσίας, που επικαλείται το δημοσίευμα, δόθηκαν τουλάχιστον 700 νέες άδειες παραμονής και εργασίας στη Ρωσία σε Βορειοκορεάτες φέτος.
Αξιωματούχοι του ΟΗΕ διενεργούν έρευνα για τις δυνητικές παραβιάσεις των κυρώσεων ενώ το State Department υποστήριξε ότι «είναι απόλυτα σαφές ότι η Ρωσία πρέπει να κάνει περισσότερα».
«Η Ρωσία λέει ότι θέλει καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ, άρα η Μόσχα πρέπει να το αποδείξει αυτό συνεργαζόμενη μαζί μας, όχι δουλεύοντας εναντίον μας, όσον αφορά την επείγουσα αντιμετώπιση αυτής της απειλής για όλες τις χώρες του κόσμου.
Υπολογίζεται ότι οι Bορειοκορεάτες εργαζόμενοι στη Ρωσία στέλνουν 150-300 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στην Πιονγκγιάνγκ.
Τώρα είναι η ώρα που η Ρωσία πρέπει να αναλάβει δράση: η Μόσχα πρέπει να εφαρμόσει αμέσως και πλήρως όλες τις κυρώσεις του ΟΗΕ τις οποίες προσυπέγραψε» ανέφερε εκπρόσωπος του State Department σχολιάζοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης