Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 1% για το πετρέλαιο, παρά τα αυξημένα αποθέματα - Στα 68,76 δολ. ανά βαρέλι

Άνοδος 1% για το πετρέλαιο, παρά τα αυξημένα αποθέματα - Στα 68,76 δολ. ανά βαρέλι
Με κέρδη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε το πετρέλαιο, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα
Με κέρδη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (18/7/2018) το πετρέλαιο, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, στον απόηχο της απροσδόκητης αύξησης στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα απροσδόκητη αύξηση, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν.
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 13 Ιουλίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 3 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 629.000 βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωσή τους κατά 45.000 βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου κατάφεραν, ωστόσο, να γυρίσουν σε θετικό έδαφος και να κλείσουν με σημαντικά κέρδη, στον απόηχο δημοσιευμάτων για νέα προβλήματα στην παραγωγή της Λιβύης.
Μια τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη σήμερα υπό την Κοινή Υπουργική Επιτροπή Ελέγχου αποκάλυψε ότι το επίπεδο συμμόρφωσης των μελών της Οργάνωσης των χωρών εξαγωγών πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων τους διαμορφώθηκε στο 121% τον Ιούλιο, από 147% τον Μάιο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με άνοδο 68 σεντς ή 1%, στα 68,76 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, η τιμή του Brent στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 1% στα 72,9 δολ. ανά βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης