Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, στον απόηχο εταιρικών και macro - Στο +0,82% ο DAX

Κέρδη στις ευρωαγορές, στον απόηχο εταιρικών και macro - Στο +0,82% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,54% υψηλότερα στις 387,06 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 15 Ιουνίου 2018
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (18/7/2018) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ανέρχεται σε υψηλά άνω του ενός μήνα, βρίσκοντας στήριξη σε εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και σε μακροοικονομικά στοιχεία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,54% υψηλότερα στις 387,06 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιουνίου 2018, με τους περισσότερους τομείς να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.


Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,82% κι έκλεισε στις 12.765,94 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 7.676,28 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,46% υψηλότερα στις 5.447,44 μονάδες.




Στον αντίποδα, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε οριακές απώλειες 0,03% κι έκλεισε στις 21.972,22 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 9.753,20 μονάδες.
Ο κλάδος της τεχνολογίας ηγήθηκε της σημερινής ανόδου στις ευρωαγορές, σημειώνοντας κέρδη 2,5%, με την μετοχή της Ericsson να ενισχύεται περισσότερο από 8%, καθώς η εταιρεία ανέφερε για το β’ τρίμηνο κέρδη που ανταποκρίθηκαν στο ανώτατο όριο των προβλέψεών της.
Παράλληλα, η μετοχή της σουηδικής Tele2 κατέγραψε «άλμα» άνω του 13%, καθώς τα αποτελέσματά της για το προηγούμενο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, βοηθώντας την εταιρεία να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2018.
Αντίθετα, η μετοχή της Danske Bank υποχώρησε περισσότερο από 9%, καθώς τα αποτελέσματά της αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) «άγγιξε» ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή «σκαρφάλωσε» στο 2% σε ετήσια βάση, από 1,9% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας ως επί το πλείστον τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Μάιο του 2018.
Στη Βρετανία, με βραδύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι αναμενόταν αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο του 2018, προκαλώντας περαιτέρω προβληματισμό στην Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) αναφορικά με το εάν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον ερχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Βρετανίας αυξήθηκε στο 2,4% σε ετήσια βάση, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο στο 2,6%.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, εν όψει της συνάντησης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, την επόμενη εβδομάδα.
Ο Juncker δήλωσε σήμερα πως αισθάνεται «αισιόδοξος και χαλαρός», ενώ τόνισε πως όλες οι προσπάθειες του αμερικανικού προέδρου να διχάσει την ΕΕ είναι μάταιες.
Ο Juncker πρόκειται να συναντηθεί με τον Trump στις 25 Ιουλίου, με τη συνάντησή τους να αναμένεται να επικεντρωθεί στο εμπόριο, μετά την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ και τις επανειλημμένες απειλές του Trump για την επέκταση αυτών των μέτρων και στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης