Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,42% και τα 1.250,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,42% και τα 1.250,10 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση, παρά την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων
Πτωτικά κινείται σήμερα Τετάρτη (11/7) ο χρυσός, ο οποίος εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου, παρά τις νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, περί τη 1:15 μ.μ. το πολύτυμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,42% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.250,10 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,17% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 111,19 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,33% στις 94,16 μονάδες, επιστρέφοντας ξανά πάνω από τη ζώνη των 94 μονάδων.
Αν και ο χρυσός ευνοείται συνήθως από τις γεωπολιτικές εντάσεις, καθώς αποτελεί «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο», δε δέχθηκε ώθηση από την είδηση ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, οι νέες δασμοί της τάξεως του 10% δεν θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, αλλά θα υποβληθούν σε διαδικασία επανεξέτασης διάρκειας δύο μηνών, ενώ στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται καταναλωτικά είδη όπως ρούχα, τηλεοπτικά εξαρτήματα και ψυγεία, καθώς και προϊόντα τεχνολογίας.
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στη νέα εξέλιξη, ζητώντας παράλληλα από τη διεθνή κοινότητα να συνεργασεί ενάντια στον εμπορικό εκφοβισμό, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές ενέργειες ως «εντελώς απαράδεκτες».
«Νομίζω ότι τα άσχημα νέα για τον χρυσό έχουν να κάνουν ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που αφορούν τα εμπορικά ζητήματα έχουν ήδη πρεξοφληθεί», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αναλυτή της GFMS, Cameron Alexander.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής συναλλαγών της APAC στην OANDA, Stephen Innes, ανέφερε ότι «ο χρυσός φαίνεται να διατηρεί το στήριγμά του στα 1.250 δολ. ανά ουγγιά, αλλά ο φόβος μου είναι ότι το δολάριο θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω, γεγονός που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον χρυσό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης