Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,3% στα 1.255,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,3% στα 1.255,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,3% έκλεισε ο χρυσός και απομακρύνθηκε από τα υψηλά σχεδόν δύο εβδομάδων που «άγγιξε» χθες, λόγω της ενδυνάμωσης του δολαρίου
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (9/7/2018) ο χρυσός και απομακρύνθηκε από τα υψηλά σχεδόν δύο εβδομάδων που «άγγιξε» χθες, λόγω της ενδυνάμωσης του δολαρίου.
Το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το ευρώ, καθώς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δέχτηκε πιέσεις από ορισμένα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Ειδικότερα, στη Γερμανία, περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να καταγράψει το επενδυτικό κλίμα τον Ιούλιο του 2018, λόγω των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στις -24,7 μονάδες, από -16,1 μονάδων τον Ιούνιο, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις -18 μονάδες.
Στη Γαλλία, πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο του 2018, με τα στοιχεία να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018, όταν και είχε υποχωρήσει κατά 0,5%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί άνοδος 0,6%.
Παράλληλα, περαιτέρω στήριξη στο δολάριο προσέφερε η περαιτέρω υποχώρηση των ανησυχιών γύρω από την εμπορική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους μεγαλύτερους εταίρους της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην επιβολή των δασμών σε κινέζικα αγαθά αξίας 34 δισ. δολ., ενώ έχουν ήδη εφαρμόσει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από το Μεξικό, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Κίνα απάντησε επιβάλλοντας επίσης δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,3% ή 4,20 δολ. στα 1.255,40 δολ. ανά ουγγιά, από τα 1.259,60 δολ. ανά ουγγιά που είχε «αγγίξει» χθες - το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουνίου 2018.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1743 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του γιεν, στα 111,2 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης