Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό εν αναμονή Fed - Στο +0,44% και τα 1.257,16 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό εν αναμονή Fed - Στο +0,44% και τα 1.257,16 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα χαμηλά ενός έτους στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (5/7) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα χαμηλά ενός έτους στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, περί τις 9:45 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.257,16 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,17% στις 94,03 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερα επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.
«Δεν υπάρχει μεγάλο κίνητρο αυτή τη στιγμή στην αγορά, η οποία είναι πολύ ήσυχη μετά την αργία της 4ης Ιουλίους», σχολίασε ο διευθυντής της ICBC Standard Bank, Yuichi Ikemizu, ο οποίος πρόσθεσε παράλληλα ότι «δεν αναμένω μεγάλη κινητικότητα μέχρι τα πρακτικά της Fed».
Μέσω των πρακτικών, οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της Fed, καθώς η αμερικανική τράπεζα έχει προαναγγείλει δύο επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων για το 2018.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της επιβολής δασμών σε κινεζικά προϊόντα από την Ουάσιγκτον.
Νωρίτερα, η κινεζική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει την Ουάσιγκτον ότι «άνοιξε πυρ» κατά του κόσμου με τις απειλές των δαμών, τονίζοντας ότι το Πεκίνο θα προχωρήσει σε αντίμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης