Αποχώρηση από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Αποχώρηση από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, σχεδιάζουν οι ΗΠΑ
Την αποχώρησή της από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχεδιάζει η Ουάσιγκτον 
Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αναμένεται να γνωστοποιήσει σύντονα η κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο υπουργός Εξωτερικών -Mike Pompeo- και η πρέσβειρα -Nikki Haley- των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ενδέχεται να γνωστοποιήσουν ακόμη και σήμερα (19 Ιουνίου 2018) την πρόθεση της Ουάσιγκτον στο Συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται πως η κα Haley απείλησε με αποχώρηση των ΗΠΑ και το περασμένο έτος, υπερασπιζόμενη το Ισραήλ.
Η είδηση έρχεται μία ημέρα αφότου αξιωματούχοι του Συμβουλίου «κατακεραύνωσαν» τον Αμερικανός Πρόεδρο για τον χωρισμό γονιών και παιδιών, στο πλαίσιο της μηδενικής ανοχής για όσους μεταναστεύουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ενδεικτικά, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έκανε λόγο για «απαράδεκτη» και «απάνθρωπη» πρακτική, ζητώντας από την Ουάσιγκτον να σταματήσει να χωρίζει τα παιδιά των παράνομων μεταναστών από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό.
«Είναι απαράδεκτη σκέψη ότι ένα κράτος προσπαθεί να εμποδίσει τους γονείς επιφυλάσσοντας μια τέτοια κακομεταχείριση στα παιδιά.
Ανησυχώ βαθύτατα για τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν πρόσφατα, οι οποίες τιμωρούν τα παιδιά για τις ενέργειες των γονιών τους.
Ζητώ από τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως τον εξαναγκαστικό χωρισμό των παιδιών και ενθαρρύνω την κυβέρνηση να επικυρώσει επιτέλους την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Zeid Ra'ad Al Hussein, στην εναρκτήρια ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, η οποία είναι και η τελευταία του προτού λήξει η θητεία του.
Η αμερικανική κυβέρνηση αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή ότι η νέα πολιτική της μηδενικής ανοχής στη μεθόριο με το Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα να χωριστούν από τους γονείς τους 2.000 παιδιά από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα.
Οι γονείς συλλαμβάνονται, ενώ τα παιδιά οδηγούνται σε κέντρα κράτησης.
Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν έντονη πολεμική στις ΗΠΑ και ώθησαν, μάλιστα, την πρώτη κυρία της χώρας, Melania Trump, να απευθύνει έκκληση για μεταρρύθμιση της πολιτικής μετανάστευσης στο Κογκρέσο.
Η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου τόνισε ότι «απεχθάνεται να βλέπει παιδιά να χωρίζονται από τις οικογένειές τους».
Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που δεν έχει επικυρώσει το κείμενο που προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS