Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει 80 από τα 88 προαπαιτούμενα

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει 80 από τα 88 προαπαιτούμενα
Την Πέμπτη (21/6/2018) το πρωί, λίγες ώρες πριν το Eurogroup, θα συνεδριάσει το EuroWorking Group
Αν και έχουν απομείνει μόλις δύο ημέρες πριν το Eurogroup της Πέμπτης (21/6/2018), φαίνεται πως η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την έξοδο από το πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου του 2018.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η Ελλάδα έχει υλοποιήσει 80 από τα 88 προαπαιτούμενα.
Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Πέμπτη το πρωί, λίγες ώρες δηλαδή πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Πάντως, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι στο Eurogroup θα αποφασιστεί το ύψος της τελευταίας δόσης, ενώ επεσήμανε πως το «μαξιλαράκι» υπολογίζεται γύρω στα 20 δισ. ευρώ.
«Αν εξαγοραστούν δάνεια, τότε θα χρειαστεί μικρότερο μαξιλαράκι» δήλωσε.
Νωρίτερα, πάντως, ο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, απέκλεισε τα περί τέταρτου μνημονίου για την Ελλάδα για ακόμα μία φορά, χαρακτηρίζοντας «αναξιοπρεπές» να επιβληθεί στην Αθήνα ένας «σχολαστικός και παρεμβατικός» μηχανισμός επαλήθευσης των δεσμεύσεών της μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος.
«Το λέω κατηγορηματικά: δεν θα υπάρξει μεταμφιεσμένο τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα», τόνισε ο Eυρωπαίος επίτροπος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, θεωρώντας πως θα ήταν «αναξιοπρεπές» να επιβληθεί στην Αθήνα ένας «σχολαστικός και παρεμβατικός» μηχανισμός επαλήθευσης των δεσμεύσεών της μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος.
Ο Moscovici παραδέχθηκε πως η ΕΕ οφείλει «να εξασφαλίσει πως οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται στην Ελλάδα και πως οι δημοσιονομικές πολιτικές συνεχίζουν να είναι υγιείς», όμως πρότεινε μια λύση που να βρίσκεται στα μισά του δρόμου «ανάμεσα στο υπερβολικά λίγο και το υπερβολικό», υπενθυμίζοντας πως «η Ελλάδα σεβάστηκε αυτά που της αναλογούσαν στο συμβόλαιο».
Πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο επίτροπος ζήτησε για άλλη μια φορά «αξιόπιστα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που να είναι επαρκώς ισχυρά», εκτιμώντας πως οι αγορές πρέπει να είναι καθησυχασμένες.
Ο Moscovici δήλωσε «βαθιά πεπεισμένος» πως το Eurogroup θα τερματίσει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν είναι πιθανό να μην φθάσουμε σ' αυτή την λήξη», διαβεβαίωσε υπενθυμίζοντας το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS