Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό, στο -0,03% και τα 1.289,75 δολ. ανά ουγγιά - Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις

tags :
Οριακές μεταβολές για τον χρυσό, στο -0,03% και τα 1.289,75 δολ. ανά ουγγιά - Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 1.290 δολ. ανά ουγγιά
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (22/5) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις σε διάφορα γεωπολιτικά ζητήματα παγκοσμίως, με τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας να παραμένουν στο επίκεντρο.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:50 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί έλαφρώς κατά -0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.289,75 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το δολάριο υποχωρεί κατά -0,09% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,96 γεν.
Η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να διακόψουν τους δασμούς στις εισαγωγές των προϊόντων τους, καθώς οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις έθεσαν ένα πλαίσιο σχετικά με τις εμπορικές ανισορροπίες μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνμα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin, ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα βρίσκεται πλέον «σε αναμονή», με τον ίδιο να προσθέτει ότι «έχουμε συμφωνήσει να βάλουμε τους δασμούς σε αναμονή ενώ προσπαθούμε να εκτελέσουμε το πλαίσιο», τόνισε ο Mnuchin.
«Νομίζω πως έχουμε κάνει ουσιαστική πρόοδο», ανέφερε χθες (21/5) ο αμερικανός υπουργός στο CNBC, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα είναι πλέον δικό μας ζήτημα να εφαρμόσουμε το πλαίσιο».
Πλέοιν,οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve αργότερα εντός της εβδομάδας, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, τπ ασήμι καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,30% στα 16,47 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή της πλατίνας υποχωρεί κατά -0,34% στα 896,70 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης