Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon των δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρνείται να συνεισφέρει σε ταμείο για άστεγους στο Σιάτλ

tags :
Η Amazon των δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρνείται να συνεισφέρει σε ταμείο για άστεγους στο Σιάτλ
Ερωτηματικά και οργή προκαλεί η στάση της Amazon
Στην αναστολή των εργασιών κατασκευής των νέων της γραφείων στο Σιάτλ, προχώρησε η Amazon, απειλώντας μάλιστα να διακόψει οριστικά το project, σε περίπτωση που οι τοπικές αρχές δεν αποσύρουν την πρόταση για θέσπιση φόρου (στις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής) που θα χρηματοδοτεί τα προγράμματα για τους άστεγους.
Σε περίπτωση που η κατασκευή διακοπεί οριστικά, εκτιμάται ότι θα χαθούν περίπου 7.000 θέσεις εργασίας.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Amazon (Drew Herdener) ανέφερε ότι η εταιρεία ενδέχεται να μην ενοικιάσει επιπλέον χώρο στην περιοχή, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της.
Απαντώντας, ο δήμος της αμερικανικής πόλης κατηγόρησε την κολοσσιαία εταιρεία για «εκβιασμό».

Απίστευτες καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στην Amazon!

Σε συνέχεια της σχετικής έρευνας (περισσότερα εδώ) που είχε πραγματοποιηθεί από τον συγγραφέα James Bloodworth, το Business Insider βρέθηκε στις αποθήκες της Amazon για να διαπιστώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι του αμερικανικού κολοσσού.
Μετά τη δημοσίευση της ιστορίας του κ. Bloodworth, το Business Insider ήρθε σε επαφή με περισσότερους από 30 ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι εργαζόμενοι Amazon, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό κανάλι, οι εργαζόμενοι περιέγραψαν «ιστορίες τρόμου».
Τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με την προηγούμενη έρευνα: «αποκρουστικές μυρωδιές» που προέρχονταν από δοχεία απορριμμάτων στην αποθήκη, καθώς ορισμένοι απελπισμένοι εργαζόμενοι ουρούν σε κάδους ή μπουκάλια (!!), προκειμένου να μη «χάσουν» τους αυστηρούς στόχους που τους έχει επιβάλλει η Amazon.
Μάλιστα, δεν έχουν χρόνο ούτε για να πιουν νερό!
Όπως υποστήριξαν ορισμένοι, η Amazon τοποθετεί φορητούς σαρωτές στους εργαζομένους για να διασφαλίσει ότι θα πετύχουν τους στόχους.
Απαντώντας, η Amazon αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας μάλιστα ότι χιλιάδες άνθρωποι επιθυμούν θέσεις εργασίας στις αποθήκες.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι κατήργησε τις ποινές (!) για όσους εργαζομένους ήταν άρρωστοι, όπως είχε καταγγελθεί στην προηγούμενη έρευνα.
Να σημειωθεί ότι ο ιδρυτής και επικεφαλής της Amazon, Jeff Bezos, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία άνω των 131 δισεκ. δολαρίων!
Δείτε εδώ τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης