Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στο 95,2% ανήλθε το ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για το πετρέλαιο τον Απρίλιο 2018

Ρωσία: Στο 95,2% ανήλθε το ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για το πετρέλαιο τον Απρίλιο 2018
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, τόνισε ότι η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Την πρόθεσή της να επαναφέρε την ισορροπία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου εξέφρασε η Ρωσία, μέσω δηλώσεων του υπουργού Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της χώρας παρέμεινε αυξημένη για τον Απρίλιο του 2018.
Ειδικότερα, ο Novak ανέφερε ότι το ποσοστό συμμόρφωσης της χώρας απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ ανήλθε στο 95,2% για τον Απρίλιο του 2018, παραμένοντας αμετάβλητο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο όγκος παραγωγής της χώρας παρέμεινε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών, και συγκεκριμένα στα 10,97 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου για το σύνολο του μήνα ανήλθε στα 61,86 δισ. κυβικά μέτρα.
Σύμφωνα με τον Novak, το χαμηλότερο ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για το Απρίλιο οφειλόταν στις συμφωνίες κατανομής της παραγωγής στη χώρα, με τον ίδιο να διευκρινίζει ότι «η Ρωσία δεσμεύεται πλήρως να φέρει ισορροπία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου».
Μεταξύ τω ρωσικών εταιρειών, η παραγωγή της Rosneft ενισχύθηκε κατά +0,1% σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2018, ενώ η παραγωγή της Gazprom Neft κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +0,9%.
Η συμφωνία μεταξύ των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ ολοκληρώνεται στα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ αναμένεται να υπάρξει συνάντηση τον επόμενο μήνα προκειμένου να εξεταστεί η πορεία της συμφωνίας.
Όπως τόνισε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, αναμένεται να συσταθεί μία κοινή οργάνωση συνεργασίας μεταξύ των χωρών, προκειμένου να διατηρηθεί μία κοινή γραμμή αντιμετώπισης της υπερπροσφοράς στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης