Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 2,5% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας, σε ετήσια βάση, το δ΄ τρίμηνο 2017

Γαλλία: Κατά 2,5% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας, σε ετήσια βάση, το δ΄ τρίμηνο 2017
Η γαλλική σταστιστική υπηρεσία Insee αναθεώρησε επί τα βελτίω τα αποτελέσματά της αναφορικά με την ανάπτυξη της οικονομία για το δ΄ τρίμηνο του 2017
Επί τα βελτίω αναθεώρησε σήμερα Δευτέρα (26/3) τα αρχικά της αποτελέσματα η γαλλική στατιστική υπηρεσία, αναφορικά με την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, καταδεικνύοντας την περαιτέρω επιτάχυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση, έναντι 0,6% των αρχικών εκτιμήσεων, την ίδια στιγμή που ο ετήσιος ρυθμός διαμορφώθηκε στο 2,5%.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2017, οι εξαγωγές της χώρας ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένες, καταγράφοντας επιτάχυνση της τάξεως του +2,5% ενώ οριακή επιβράδυνση κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες, και συγκεκριμένα στο 0,2% έναντι 0,5% το προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, ο ρυθμός επέκτασης της γαλλικής οικονομίας για το σύνολο του 2018 επιβεβαιώθηκε στο 2%, γεγονός που αποτελεί ισχυρή άνοδο από το 1,1% που είχε σημειωθεί το 2016.
Σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις επιχειρήσεις της χώρας, το 2018 αναμένεται να ξεκινήσει ελαφρώς ασθενέσθερα, με τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος της Markit να υποχωρεί σε χαμηλά επτά μηνών τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι, παρά την πτώση του δείκτη PMI, η Markit ανέφερε ότι «παραμένει κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα», καταδεικνύοντας ένα «ισχυρό» ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης