Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε σε χαμηλά 8 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2018 - Στις 55,4 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Υποχώρησε σε χαμηλά 8 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2018 - Στις 55,4 μονάδες ο PMI
Παρά την πτώση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, η στελέχωση του ιδιωτικού τομέα εξακολουθεί να αυξάνεται
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (22/3) στοιχεία της Markit, με την επιχειρηματική δραστηριότητα να αυξάνεται με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων οκτώ μηνών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,4 μονάδες, έναντι 57,6 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2018, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα υψηλά επτά ετών στα οποία βρέθηκε κατά την έναρξη του έτους.
Καθοριστικό ρόλο στην πτώση του δείκτη διαδραμάτισε ο μεταποιητικός κλάδος, ο οποίος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2017, ενώ πιο περιορισμένη ήταν η επιβράδυνση του κλάδου υπηρεσιών.
Η ζήτηση για τα γερμανικά προϊόντα και τις υπηρεσίες επίσης αυξήθηκε με βραδύτερους ρυθμούς, με τις νέες παραγγελίες ωστόσο να παραμένουν υψηλότερα σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Παρά την πτώση του επιχειρηματικού κλίματος, η στελέχωση του ιδιωτικού τομέα εξακολουθεί να αυξάνεται, καθώς ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας παρέμεινε κοντά στα ιστορικά υψηλά του Ιανουαρίου 2018.
Οι θετικές προοπτικές για το τρέχον έτος αποτέλεσαν έναν ακόμα παράγοντα που στήριξε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τον σχετικό δείκτη να παραμένει ενισχυμένος, παρά την οριακή υποχώρηση.
«Η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία υποχώρησε σημαντικά από την αρχή του έτους, με τον ρυθμό επέκτασης να είναι αρκετά χαμηλότερα σε σύγριση με τα υψηλά επτά ετών του Ιανουαρίου 2018», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, τονίζοντας ωστόσο ότι η αύξηση του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2018 αναμένεται να είναι ισχυρή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης