Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στο αμερικανικό δολάριο ενόψει Fed, στο -0,26% έναντι του ευρώ

Συνεχίζεται η πτώση στο αμερικανικό δολάριο ενόψει Fed, στο -0,26% έναντι του ευρώ
Η απόφαση της Federal Reserve και οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Σε αρνητικό έδαφος παραμένει και σήμερα Τετάρτη (21/3) το αμερικανικό δολάριο, καθώς οι επενδυτές παρουσιάζονται επιφυλακτικοί ενόψει της απόφασης που θα ανακοινώσει αργότερα εντός της ημέρας η Federal Reserve, κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης.
Ειδικότερα, περί τη 1:30 μ.μ. ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,27% στις 89,77 μονάδες, ενώ το δολάριο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,18% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,35 γεν.
Η Fed ανεμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά +0,25% κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της, ωστόσο οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν σε πιθανές ενδείξεις που μπορεί να προκύψουν αναφορικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής κατά τη διάρκεια του έτους.
Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις αυξημένες ανησυχίες που έχουν φέρει οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με την Ουάσιγκτον να σχεδιάζει την επιβολή δασμών ύψους 60 δισ. δολ. απέναντι στις κινεζικές εισαγωγές.
Το ευρώ ενισχύεται κατά +0,26% έναντι του δολαρίου, στα 1,2273 δολ. ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η άνοδος της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και συγκεκριμένα στο +0,47% και τα 1,4064 δολ.
Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο της στερλίνας διαδραμάτισαν τα στοιχεία για την αύξηση μισθών στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2018, η οποία επιταχύνθηκε στο 2,6% την ίδια στιγμή που ανεργία επέστρεψε σε χαμηλά σαράντα ετών, και συγκεκριμένα στο 4,3%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης