Τελευταία Νέα
Οικονομία

Heisse: Η Γερμανία συνεχίζει το παιχνίδι του εκβιασμού ενάντια στην Ελλάδα

Heisse: Η Γερμανία συνεχίζει το παιχνίδι του εκβιασμού ενάντια στην Ελλάδα
Ισχυρές πιέσεις από το Βερολίνο για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Ελλάδα
Η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δεν έχει φέρει αλλαγή και στην πολιτική που ασκεί η χώρα έναντι της Ελλάδας, όπως υποστηρίζει άρθρο γνώμης στη γερμανική ιστοσελίδα Telepolis.
Σύμφωνα με το άρθρο ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Peter Altmaier, συνεχίζει αυτό που είχε ξεκινήσει ο Schaeuble, δηλαδή μία πολιτική παρεμβάσεων και επιτήρησης, που σε αρκετές περιπτώσεις καταπατά ακόμη και τα δικαιώματα των Ελλήνων.
«Από το 2015 έως και σήμερα οι Έλληνες έχουν βιώσει τι σημαίνει να βρίσκονται υπό την κυριαρχία των μη εκλεγμένων μελών της Τρόικας, με τη γερμανική ηγεσία να έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ψήφισε «Όχι» στην πολιτική των μνημονίων», αναφέρεται στο άρθρο.
Προστίθεται ακόμη ότι μετά από αυτό το «Όχι» η Τρόικα αποφάσισε «να σφίξει ακόμη περισσότερο τα λουριά στην Ελλάδα και να την εκβιάζει, αναγκάζοντας των αριστερό σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει πολιτικές εντελώς αντίθετες από αυτές που είχε υποσχεθεί προεκλογικά».
Όσοι υπερασπίζονται τον Τσίπρα υποστηρίζουν ότι τα χειρότερα για την Ελλάδα είναι πλέον πίσω της και αυτό μπορεί να μειώσει τις πιέσεις που ασκούνται από την Τρόικα.
Υπήρξαν και κάποιες ελπίδες ότι η αλλαγή στην ηγεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, θα μπορούσε να βελτίωση την κατάσταση, αλλά ήταν αποδείχθηκαν εντελώς λάθος.
Λίγο πριν από το χθεσινό (19/2) –συνεχίζει το δημοσίευμα- Eurogroup, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε τι ζητά από το «προτεκτοράτο»: εφαρμογή όλων των προαπαιτουμένων προκειμένου να λάβει χρήματα και κυρίως εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης