Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης για Ίμια: Θα έπρεπε να έχουμε απόλυτη εθνική ομοψυχία – Δεν είναι θέμα για πολιτικές κόντρες

Παπαδημούλης για Ίμια: Θα έπρεπε να έχουμε απόλυτη εθνική ομοψυχία – Δεν είναι θέμα για πολιτικές κόντρες
Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους χωρίς να υφίσταται ταπεινώσεις είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι θα έπρεπε να έχουμε απόλυτη εθνική ομοψυχία όσον αφορά τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται για θέμα για πολιτικές κόντρες.
«Σωστά επιλέγουμε τη σθεναρή υποστήριξη των εθνικών μας δικαίων, υπερασπίζουμε τη συνθήκη της Λοζάνης, το ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, αλλά και την ίδια ώρα επιδεικνύουμε ψυχραιμία, σταθερότητα και διευρύνουμε τα πολιτικά και διπλωματικά ερείσματα της χώρας, ως πόλου σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.
Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όσο μπορεί, χωρίς να υφίσταται ταπεινώσεις, που γνωρίσαμε στο παρελθόν, στη δεκαετία του '90, με αφορμή τα Ίμια ή λίγο αργότερα με αφορμή τον Οτσαλάν [...]
Δεν πρέπει σε αυτά τα θέματα διάφοροι μέσα στην Ελλάδα για μικροπολιτικούς λόγους να κραυγάζουν» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Παπαδημούλης.
Σε ό,τι αφορά την στάση της ΕΕ εκτίμησε πως η δήλωση του πρόεδρου της Επιτροπής Jean Claude Juncker ήταν «κατηγορηματική, κοφτή, θετική».
«Θα πρέπει η ΕΕ να συνεχίσει και να εντείνει αυτά τα αυστηρά μηνύματα, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της 26ης Μαρτίου για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς, παρά τους τσαμπουκάδες και τις κινήσεις της αυτές η Τουρκία και η ηγεσία Ερντογάν έχει απόλυτη ανάγκη τα ευρωπαϊκά χρήματα και τις ευρωπαϊκές επενδύσεις.
Το πρόβλημα ασφάλειας για την Ελλάδα είναι από τα ανατολικά μας σύνορα, από την Τουρκία και όχι από τον Βορρά και ένας επιπλέον λόγος, που επιβάλλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για να δώσουμε μια λύση κοινής αποδοχής στο "Μακεδονικό", είναι η τουρκική επιθετικότητα» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, o κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «υπάρχουν χώρες που έχουν ήδη προχωρήσει την έρευνα και έχουν πετύχει να πάρουν και μεγάλες αποζημιώσεις από την Novartis και αυτό θα πρέπει να είναι προτεραιότητα και για τη χώρα μας».
«Θέλουμε και τη στήριξη της αντιπολίτευσης, να αφήσουν τις θεωρίες ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, διότι αυτό λειτουργεί υπέρ της Novartis και να προσπαθήσουμε να πάρουμε πίσω χρήματα, να υλοποιηθεί επιτέλους το σύνθημα "φέρτε πίσω τα κλεμμένα"», υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης, εκτιμώντας πως στο θέμα της περαιτέρω διερεύνησης χρειάζεται να ενταθεί η συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τις αμερικανικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης