Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Δελεαστικό για τους επενδυτές το επιτόκιο του νέου ελληνικού ομολόγου - Ικανοποίηση στην κυβέρνηση

Reuters: Δελεαστικό για τους επενδυτές το επιτόκιο του νέου ελληνικού ομολόγου - Ικανοποίηση στην κυβέρνηση
Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης έως τις 14:00 είχαν αντληθεί 7 δισ. ευρώ
Ικανοποιημένη φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής σχετικά με το ενδιαφέρον των επενδυτών για το νέο ομόλογο 7ετούς διάρκειας που εξέδωσε σήμερα (8/2/2018) η ελληνική κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος μέχρι τις 14:00 είχαν αντληθεί 7 δισ. ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3,75%.
«Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Αποδεικνύει ότι η απόφαση μας να περιμένουμε δύο μέρες ήταν σωστή» δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε περισσότερους μακροπρόθεσμους επενδυτές σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις» τόνισε αναφερόμενος σε εκείνες τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους (2017).
Σύμφωνα με το Reuters, η επιτυχία της έκδοσης θα καθοριστεί και από τη συμμετοχή των μακροπρόθεσμων θεσμικών επενδυτών, παρά από τη συμμετοχή hedge funds που επενδύουν σε επικίνδυνα assets.
Πάντως φαίνεται ότι το επιτόκιο που κυμαίνεται στην περιοχή του 3,75% ήταν δελεαστικό για τους επενδυτές.
«Σίγουρα φαίνεται ελκυστικό.
Μακροπρόθεσμα, έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά αμφιβάλλω ότι κάποιος επενδύει σκεπτόμενος τη μακροπρόθεσμη εικόνα» δήλωσε στο Reuters ένας hedge fund manager.
Εξάλλου, οι εξελίξεις στη Γερμανία και το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών πέρασε υπό τον έλεγχο των Σοσιαλδημοκρατών συνέβαλε στην ενίσχυση της ζήτησης για ομόλογα της νότιας Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης