Κυβερνητικές πηγές: Όσο και αν προσπαθεί, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο

Κυβερνητικές πηγές: Όσο και αν προσπαθεί, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο
«Η αντίληψη της ΝΔ για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας», τονίζουν κυβερνητικές πηγές
Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει από τους Έλληνες πολίτες, το πραγματικό της πρόσωπο, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
«Η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Παράλληλα, τονίζουν ότι «η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι ένα βήμα καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία.
Η κυβέρνηση εργάζεται με κάθε μέσον, ώστε η επάνοδος στην κανονικότητα να έχει ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο: Πραγματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αύξηση των θέσεων πλήρους και αξιοπρεπούς εργασίας, στήριξη και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους».
Στον αντίποδα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, η ΝΔ έδειξε τι ακριβώς επιδιώκει.
Όπως τονίζουν «Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζόμενους σε περίπτωση πτώχευσης μίας επιχείρησης.
Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε επίσης τη διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, υποστηρίζοντας απροκάλυπτα (ή "ξετσίπωτα" όπως λέει ο λαός) μία εξαιρετικά επιθετική ρύθμιση σε βάρος του απεργιακού δικαιώματος: Απέναντι στην πρόβλεψη να αποφασίζεται η απεργία από το 50%+1 της συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απαιτούσε απόφαση από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, δηλαδή από τον διπλάσιο αριθμό.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τη διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση: Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ήταν το αποτέλεσμα.
Όχι μόνο στα παραπάνω θέματα, αλλά και άλλα, όπως το εργοδοτικό λοκ άουτ ή η απελευθέρωση των απολύσεων, θέματα που η κυβέρνηση κατάφερε να αποκλειστούν από τις συζητήσεις με τους θεσμούς»

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS