Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Η Γερμανία θα πρέπει να μειώσει τους φόρους μόνο όταν η ΕΚΤ περιορίσει τα μέτρα της

Ifo: Η Γερμανία θα πρέπει να μειώσει τους φόρους μόνο όταν η ΕΚΤ περιορίσει τα μέτρα της
Η Γερμανία θα πρέπει να μειώσει σταδιακά τους φόρους από το επόμενο έτος, όταν η ΕΚΤ αρχίσει να αποσύρει τα μέτρα χαλάρωσης, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ifo
Δεν διαφαίνεται κάποιο τέλος στην οικονομική άνοδο της Γερμανίας και η επόμενη κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να μειώσει σταδιακά τους φόρους από το επόμενο έτος, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αρχίσει να αποσύρει τα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, δήλωσε σήμερα (11/01/2018) ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Ifo.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στο «Reuters», ο Timo Wollmershaeuser κάλεσε την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας να λαμβάνει υπόψη την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη όταν εξετάζει περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα.
«Εάν η οικονομία συνεχίσει να αποδίδει τόσο καλά, θα ήταν λογικό να αναβάλλουμε τις προβλεπόμενες φορολογικές περικοπές και να τις εφαρμόσουμε μόνο σταδιακά, ιδανικά όχι μέχρι το 2019, όταν η ΕΚΤ πιθανόν να κλείσει την “στρόφιγγα” χρημάτων», δήλωσε ο Wollmershaeuser.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε την πρόβλεψη του Ifo για ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά 2,6% φέτος και κατά 2,1% το 2019.
«Θα μπορούσε να είναι λίγο παραπάνω, υπάρχουν περισσότερες ανοδικές τάσεις από ό,τι καθοδικοί κίνδυνοι για αυτήν την πρόβλεψη», δήλωσε ο Wollmershaeuser.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης