Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τάνκερ με ιρανικό πετρέλαιο συγκρούστηκε με κινεζικό πλοίο - Αγνοούνται τα 32 μέλη του πληρώματος του

Reuters: Τάνκερ με ιρανικό πετρέλαιο συγκρούστηκε με κινεζικό πλοίο - Αγνοούνται τα 32 μέλη του πληρώματος του
Το τάνκερ τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ χιλιάδες τόνοι αργού πετρελαίου χύθηκαν στη θήλασα προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή
Τάνκερ που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο συγκρούστηκε με κινεζικό πλοίο στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας με αποτέλεσμα να αγνοούνται τα 32 μέλη του πληρώματος του.
Σύμφωνα με το Reuters το τάνκερ τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ χιλιάδες τόνοι αργού πετρελαίου χύθηκαν στη θήλασα προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή.
Το πλοίο Sanchi που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο είχε ναυλωθεί από τον μεγαλύτερο φορέα εκμετάλλευσης πετρελαίου του Ιράν ενώ το ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε 160 ναυτικά μίλια από την Σαγκάη.
Το Τάνκερ με σημαία Παναμά που συγκρούστηκε με το κινεζικό CF Crystal, είχε φύγει από το Ιράν με προορισμό τη Νότια Κορέα και μετέφερε 136 χιλιάδες τόνους αργού πετρελαίου η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 60 εκ δολάρια.
Η Κίνα έχει στείλει τέσσερα σωστικά πλοία και 3 καθαριστικά για να περιορίσουν την οικολογική καταστροφή ενώ και η Νότια Κορέα έχει συμβάλει με πλοία κα ελικόπτερο οι οποίοι αναζητούν το πλήρωμα που ήταν στην πλειονότητα τους ιρανοί εκτός από δύο πολίτες του Μπαγκλαντές. Τα 21 μέλη του πληρώματος του κινεζικού πλοίου, όλοι κινέζοι, διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε νοσοκομεία της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης