Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Το 2019 οι επόμενες εκλογές – Θα είναι δυνατό ντέρμπι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Παπαδημούλης: Το 2019 οι επόμενες εκλογές – Θα είναι δυνατό ντέρμπι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι ο ένας από τους δύο ισχυρούς πόλους στο πολιτικό σύστημα», είπε ο Δ. Παπαδημούλης
«Έχει κλειδώσει ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019» ανέφερε από την Κοζάνη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, εκτιμώντας ότι «θα είναι ένα δυνατό ντέρμπι ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ».
Κατά τον ίδιο, το δίλλημα αυτής της αναμέτρησης θα είναι «εάν η κυβέρνηση της επόμενης ημέρας θα έχει ως κορμό την πολιτική και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις συνεργασίες που θα προκύψουν ή  κορμό την ΝΔ που είναι άγριος νεοφιλελευθερισμός με ισχυρούς ακροδεξιούς κόκκους».
«Κάνουν ευσεβείς πόθους η κοιμούνται ύπνο βαθύ» όσοι ελπίζουν ότι ο ΣΥΡΙZΑ θα επιστρέψει στα μονοψήφια ποσοστά είπε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙZΑ «ήρθε για να μείνει πολλά χρόνια».
Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι ο ένας από τους δύο ισχυρούς πόλους στο πολιτικό σύστημα», σημειώνοντας μάλιστα ότι με όλα τα λάθη του περιελθόντος έχει καταφέρει να είναι «ο βασικός εκφραστής των δυνάμεων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα».
Αφού υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν για πολλοστή φορά προσκεκλημένος και συμμετείχε ως παρατηρητής στην συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών που έγινε στην Λισσαβόνα και πως έχει συναντηθεί πάνω από δέκα φορές σε αυτές τις συνόδους με την κ. Γεννηματά, τόνισε πως «είναι αντιφατικό έως παράλογο, την ώρα που γίνονται τα παραπάνω στο εξωτερικό, εντός των Ελληνικών συνόρων η Φώφη Γεννηματά να δηλώνει ότι αρνούμαι καν το διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Μάλιστα, ο ίδιος κάλεσε την Φ. Γεννηματά να συνειδητοποιήσει όσο δυνατόν πιο γρήγορα ότι «η λογική του δορυφόρου στη ΝΔ δεν τους κάνει καλό» και εξήγησε ότι είναι τουλάχιστον αντιφατικό «όταν η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι την χωρίζει άβυσσος από την ΝΔ, την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη του κόμματος της να εκφράζουν με όλους τους πόρους τους σώματος τους την θέληση τους να γίνουν υπουργοί του Μητσοτάκη».
Αναφερόμενος στη ΝΔ και τον πρόεδρό της, ο κ. Παπαδημούλης με αφορμή τις ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα συμπεριλάβει στην μελλοντική κυβέρνηση του την Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι «κατά την γνώμη μου το έργο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον της οικογενειοκρατίας ακούγεται το συντομότερο ανέκδοτο.
Θα του συνιστούσα να μην βιάζεται να προδιαγράφει την σύνθεση της επόμενης κυβέρνησής του γιατί αυτό θα αργήσει πάρα πολύ.
Και πιθανό να μην συμβεί ποτέ».
Περαιτέρω, σημείωσε ότι «η έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει ότι λύνονται αυτομάτως όλα μας τα προβλήματα αλλά κάνουμε ένα βήμα στην απόκτηση της λαϊκής κυριαρχίας», ενώ για το θέμα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ υπεραμύνθηκε την συμφωνία του αρμόδιου υπουργού,  Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς, εκτιμώντας ότι είναι πολύ καλύτερη από την «μικρή ΔΕΗ» που είχαν καταλήξει οι προηγούμενοι.
Ωστόσο, για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ που έχουν ήδη εξαγγείλει, είπε ότι «τα συλλαλητήρια είναι θετικά, ενισχύουν την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, και κάνουμε προσπάθειες μέσω αυτής της διαπραγμάτευσης για παράταση της διάρκειας ζωή των λιγνιτικών μονάδων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης