Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η αστυνομία προχώρησε σε 263 συλλήψεις στη Μόσχα υπό τον φόβο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Ρωσία: Η αστυνομία προχώρησε σε 263 συλλήψεις στη Μόσχα υπό τον φόβο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Aυτό το Σαββατοκύριακο (4/5/11) γιόρταζαν στη Ρωσία τη Μέρα της Ενότητας και είχαν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσαν την Κυριακή 5/11 ότι έχουν θέσει υπό κράτηση 263 ανθρώπους στο κέντρο της Μόσχας για παραβίαση της δημόσιας τάξης, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ήταν η τελευταία ανακοίνωση για τη "σκούπα" που γίνεται σε βάρος επίδοξων αντικυβερνητικών διαδηλωτών, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο είναι στη Ρωσία η επέτειος για τη Μέρα της Ενότητας, που ακολουθεί εκείνη της Επανάστασης του 1917, πριν από μία εβδομάδα περίπου.
Οι ρεπόρτερ του Reuters ανέφεραν ότι είδαν δεκάδες να συλλαμβάνονται στη Μόσχα, αν και κανένας τους δεν κρατούσε κάποιο πανό, ούτε φώναζε συνθήματα.
Το FSB, ο διάδοχος της KGB ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του την Παρασκευή 3/11 ότι όσοι συνελήφθησαν ήταν μέλη της Artpodgotovka, ενός αντικυβερνητικού κινήματος στην περιοχή της Μόσχας, ενώ κατασχέθηκαν και 15 βόμβες μολότοφ.
Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα άτομα σχεδίαζαν εξτρεμιστικές επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια με τη χρήση εύφλεκτων υλικών και επιθέσεις σε στελέχη της αστυνομίας έτσι ώστε να προκαλέσουν αναταραχή κατά τις εκδηλώσεις για τη Μέρα της Ενότητας 4 και 5 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης