Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Το παραδέχονται και οι δανειστές, ανάπτυξη άνω του 1,8% το 2017 στην Ελλάδα

Παπαδημούλης: Το παραδέχονται και οι δανειστές, ανάπτυξη άνω του 1,8% το 2017 στην Ελλάδα
Για να βγούμε από την επιτροπεία και τα μνημόνια πρέπει οι στόχοι που έχουν τεθεί να υλοποιηθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση πως η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να ξεπεράσει το 1,8% το 2017, όπως εκτιμά η Κομισιόν, διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως την άποψη αυτή συμμερίζονται και παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι οι δανειστές.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι τα ανεπίσημα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, η χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό, αλλά και η εμπειρία των αντοχών της οικονομίας ακόμη και σε συνθήκες αβεβαιότητας για την δεύτερη αξιολόγηση, κάνουν και τους ίδιους τους εκπροσώπους των δανειστών να λένε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει το 2017 την πρόβλεψη της Κομισιόν για ανάπτυξη 1,8% το 2017.
«Η πρώτη προτεραιότητα σωστά είναι η ταχύτερη δυνατή μείωση της ανεργίας.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ταχύτερη δυνατή αύξηση των επενδύσεων, όλων των μορφών.
Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, όλες οι μηχανές πρέπει να είναι στο φουλ, ο κυβερνητικός στόχος να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η επένδυση στο Ελληνικό να υλοποιηθεί.
Οι θετικές ειδήσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας κυριαρχούν.
Αυτό είναι κόλαφος για την καταστροφολογία της εγχώριας αντιπολίτευσης και της πολιτικής και της μιντιακής, αλλά πρέπει ωστόσο να φυλαχθούμε και από τον εφησυχασμό, από τις λακούβες, τις «πεπονόφλουδες» ως τον Αύγουστο του 2018» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα και αποτελεσματικά οι στόχοι που έχουν τεθεί.
«Για να βγούμε από την επιτροπεία και τα μνημόνια, πρέπει οι ενδιάμεσοι στόχοι που έχουν τεθεί να υλοποιηθούν, με ταχύτητα, ακρίβεια, αποτελεσματικότητα.
Να τελειώσει χωρίς εμπλοκές και καθυστερήσεις η τρίτη αξιολόγηση το αργότερο στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου που ξεκινάει αργά όχι με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και με την επιλογή των δανειστών να έρθουν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων την επόμενη εβδομάδα και σε επίπεδο επικεφαλής μετά τις γερμανικές εκλογές, αλλά και μετά τη Σύνοδο στα μέσα Οκτωβρίου, όπου θα συναντηθούν όλοι οι δανειστές (Ευρωπαίοι και ΔΝΤ)» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι η ατζέντα της γ’ αξιολόγησης είναι πιο βατή γιατί αφορά κυρίως θέματα εφαρμογής.
«Αυτή τη στιγμή, το καλύτερο είναι να οργανωθεί ένας σχεδιασμός αξιολογήσεων στο πρότυπο όσων περιγράφονται στις συμφωνίες (μία ανά τρίμηνο), έτσι ώστε να συμβαδίσουν οι επιτυχείς αξιολογήσεις με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές.
Η κυβέρνηση πρέπει να είναι επισπεύδουσα στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης, γιατί η εμπειρία από την πρώτη και τη δεύτερη δείχνει ότι κάθε καθυστέρηση δεν δημιουργεί μόνο αβεβαιότητα και ζημιά στην ελληνική οικονομία, αλλά δίνει περιθώριο και βάζει σε πειρασμό κάποιους από τους δανειστές -λέγε με ΔΝΤ- να βάζουν στην ατζέντα και θέματα πέραν των συμφωνημένων» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης