Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Οι αμερικανικές πολυεθνικές πρέπει να πληρώσουν τους φόρους, που οφείλουν στην ΕΕ

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Οι αμερικανικές πολυεθνικές πρέπει να πληρώσουν τους φόρους, που οφείλουν στην ΕΕ
«Οι εποχές που διανύουμε δεν ενδείκνυνται για τους αδύναμους» σημείωσε ο Le Maire μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη νότια πόλη της Γαλλίας Aix-en-Provence
Ήλθε η στιγμή η ΕΕ να εξαναγκάσει τις αμερικανικές πολυεθνικές, όπως Amazon, Facebook και Google να καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν για τη δραστηριοποίησή τους στη Γηραιά Ήπειρο, τόνισε σήμερα (9/7) ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.
«Οι εποχές που διανύουμε δεν ενδείκνυνται για τους αδύναμους» σημείωσε ο Le Maire μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη νότια πόλη της Γαλλίας Aix-en-Provence.
«Δεδομένου ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τον κ. Putin, τον  κ. Trump ή τον κ. Erdogan, ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να τηρήσει ενιαία στάση και να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα.
Πρέπει Amazon και Facebook να καταβάλλουν τους φόρους που οφείλουν στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Οι εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Apple και η Starbucks, οι οποίες εκλήθησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιστροφή των φόρων στις χώρες της ΕΕ, αμφισβήτησαν τις αποφάσεις τους.
Τα σχόλια του Le Maire έρχονται μετά την προειδοποίηση του προέδρου της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, ότι η ΕΕ θα απαντήσει με αντίποινα, εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν «τιμωρητικούς» δασμούς στον χάλυβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης