Τελευταία Νέα
Διεθνή

Perrier (Amundi): Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι σχετικά υγιές, μετά την κρατική παρέμβαση

Perrier (Amundi):  Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι σχετικά υγιές, μετά την κρατική παρέμβαση
Η Amundi  κατέγραψε σημαντική παρουσία στην Ιταλία το 2017 μετά την απόκτηση ανταγωνιστικής της Pioneer Investments
Οι ιταλικές τράπεζες, που πλήττονται από τα επισφαλή δάνεια τα οποία επιβαρύνουν τους ισολογισμούς τους, επανακτούν την υγεία τους, αφού οι αρχές αντιμετώπισαν πρόσφατα πολλά προβληματικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Amundi σήμερα 8/7/2017.
Η Amundi  κατέγραψε σημαντική παρουσία στην Ιταλία το 2017 μετά την απόκτηση ανταγωνιστικής της Pioneer Investments από την UniCredit φέρνοντας σε μεγάλο βαθμό κεφάλαια στην ιταλική τράπεζα.
Η Banco Popular και δύο μικρές ιταλικές τράπεζες είχαν εκκαθαριστεί τον Ιούνιο 2017 ενώ η Monte dei Paschi di Siena  έλαβε το «πράσινο φως» για κρατική διάσωση ύψους 5,4 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το κεφαλαιακό κενό, το οποίο δημιουργήθηκε.
«Νομίζω ότι οι ιταλικές τράπεζες έχουν αρχίσει να είναι σχετικά υγιείς μετά την παρέμβαση για τη Monte Paschi και τα υπόλοιπα ιδρύματα», όπως είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Amundi Yves Perrier.
Μιλώντας σε διάσκεψη στη νότια Γαλλία, ο Perrier τόνισε ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά παρόλα αυτά είναι δύσκολο ζήτημα πολιτικά και κοινωνικά, επειδή οι πελάτες των τραπεζών διέθεταν χρεόγραφα μειωμένης εξασφάλισης που εκδόθηκαν από αυτούς.
Στην ιταλική κυβέρνηση ασκείται πίεση από τους ευρωπαίους εταίρους της για να αντιμετωπίσει τις προβληματικές τράπεζες, καθώς εκτιμούν, πως η κατάσταση αυτή δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για το σύνολο του τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης,
Η Amundi υποστηρίζει, πως αυτή την εποχή είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη με 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ προς διαχείριση και κατατάσσεται στα 10 κορυφαίους παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης