Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αύξηση κεφαλαίου άνω των 5 δισ. ευρώ εξετάζει η Banco Santander - Πιθανή προσφορά για Banco Popular

Bloomberg: Αύξηση κεφαλαίου άνω των 5 δισ. ευρώ εξετάζει η Banco Santander - Πιθανή προσφορά για Banco Popular
Η ισπανική τράπεζα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πώληση μετοχών για να ενισχύσει τα επίπεδα κεφαλαίου της
Μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άνω των 5 δισ. ευρώ φέρεται να εξετάζει η Banco Santander, ως μέρος μιας πιθανής προσφοράς για τη μικρότερη ανταγωνίστριά της Banco Popular Espanol, όπως μετέδιδε το «Bloomberg», επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τις πηγές του «Bloomberg», η Santander μιλά με συμβούλους σχετικά με πιθανές αναλήψεις υποχρεώσεων για μια πώληση μετοχών, αν αποφασίσει να προχωρήσει σε μια προσφορά για την Popular.
Η τράπεζα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πώληση για να ενισχύσει τα επίπεδα κεφαλαίου της, τα οποία ενδέχεται να διαβρωθούν κατά την απορρόφηση της Popular και θα μπορούσε επίσης να αντλήσει ένα μεγαλύτερο ποσό, ανέφεραν οι πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση σχετικά με μια πιθανή προσφορά και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί, ενώ η πώληση μετοχών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο εάν η Santander αποφασίσει να υποβάλει προσφορά.
Εκπρόσωπος της Santander αρνήθηκε να σχολιάσει.
H Banco Popular πρέπει να βρει αγοραστή μέχρι τις 10 Ιουνίου, εν μέσω ανησυχιών ότι η ισπανική τράπεζα ίσως χρειαστεί bail in (οι ζημίες μεταφέρονται στους επενδυτές, μετόχους, ομολογιούχους και μεγαλοκαταθέτες).
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Popular χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, καθώς επιβαρύνεται με τοξικά στοιχεία 37 δισ. ευρώ.
Οι τελικές προσφορές πρέπει να γίνουν αυτή την εβδομάδα και στους πιθανούς ενδιαφερόμενους είναι οι ισπανικές τράπεζες BBVA και Bankia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης