Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Έρχονται δύσκολες ημέρες - Ο Τσίπρας προσπαθεί να περάσει ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας

Θεοχαρόπουλος: Έρχονται δύσκολες ημέρες -  Ο Τσίπρας προσπαθεί να περάσει ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας
Δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντίμετρα όπως δεν εφαρμόστηκε το παράλληλο πρόγραμμα είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι έρχονται δύσκολες ημέρες και μια επώδυνη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ζει εκτός πραγματικότητας.
«Με αυτά που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας έρχονται όχι καλύτερες ημέρες, όπως είπε, αλλά δύσκολες μέρες και μια επώδυνη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο ότι ζει εκτός πραγματικότητας με αυτά που δηλώνει, είναι ότι προσπαθεί να περάσει ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας.
Αυτά που κατηγορούσε παλαιότερα, τα κάνει τώρα πολλαπλάσια.
Έχει υπογράψει μείωση συντάξεων, μείωση αφορολογήτου, προληπτική νομοθέτηση, για τα οποία έχει πει ο ίδιος ότι μερικά από αυτά είναι αντισυνταγματικά, εκτός κοινοτικού κεκτημένου και μετά από όλα αυτά, λέει τώρα ότι έρχονται καλύτερες μέρες.
Τουλάχιστον όχι πανηγυρισμοί, τουλάχιστον να κατανοήσουν ότι η κατάσταση είναι τραγική στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Μαγαζιά κλείνουν, η πραγματική οικονομία έχει στραγγαλιστεί, τα νέα μέτρα πάλι στους ίδιους απευθύνονται και πάλι τους ίδιους πλήττουν.
Κυριάρχησαν στο ΣΥΡΙΖΑ λογικές “Ζουράρι”: «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, μετά το 2018» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Θεοχαρόπουλος.
«Αντί να λύσουμε τα προβλήματα, αντί να πάρουμε αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αντί να αντικρούσουμε αντικοινωνικές πολιτικές, το μόνο που ενδιαφέρει ορισμένους στην κυβέρνηση είναι το προσωπικό τους κεφάλαιο, η κομματική τους επιβίωση και ουσιαστικά υπονομεύουν τη δυνατότητα της χώρας να βγει από την κρίση τα επόμενα χρόνια.
Τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι στη ΝΔ είχαν το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.
Τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ ορισμένοι έχουν το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης.
Το θέμα όμως δεν είναι ούτε η αριστερή ούτε η δεξιά παρένθεση, το πρόβλημα είναι η πολιτική και απαιτείται προοδευτική πολιτική μακριά από λαϊκισμούς και συντηρητικές πολιτικές» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας πως το 2012 είχε εξασφαλισθεί με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς ένα μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος κάθε φορά να πηγαίνει σε στόχους για κοινωνικές δαπάνες, να μην χάνεται.
«Αυτή την ρήτρα, η οποία συνεχίζει να υπάρχει, αντί να την εξασφαλίσει η κυβέρνηση και τώρα, το 2017, να δοθούν χρήματα σε τέτοιες δράσεις, προχωρά σε μια υποσχεσιολογία για αντίμετρα, για μετά το 2019, μια λογική που είναι ουσιαστικά κοροϊδία.
Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν σχετίζεται με μία επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας, αλλά με το πώς θα δημιουργηθούν άμεσα θέσεις εργασίας για περίπου 200.000 ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα, πως θα μειωθούν άμεσα οι συντελεστές ΦΠΑ στον αγροτικό τομέα και στην εστίαση» υποστήριξε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Αναφερόμενος στην ψηφοφορία της συμφωνίας στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι «όπως δεν εφαρμόστηκε το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2015, όπως δεν εφαρμόστηκε το παράλληλο πρόγραμμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, που ήταν και αυτά τότε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο θα συμβεί και με τα αντίμετρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης