Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Elabe: Θριαμβευτής ο Macron και στους δύο γύρους των γαλλικών εκλογών απέναντι στη Le Pen

Δημοσκόπηση Elabe: Θριαμβευτής ο Macron και στους δύο γύρους των γαλλικών εκλογών απέναντι στη Le Pen
Ο υποψήφιος πρόεδρος - και πρώην υπουργός Οικονομίας του Francois Hollande - προβλέπεται ότι θα κερδίσει τον πρώτο γύρο στις 23/4 λαμβάνοντας το 25,5% των ψήφων, ενώ η Le Pen θα καταταγεί δεύτερη με το 24% των ψήφων
Καθ' οδόν προς τη θριαμβευτική κατάκτηση της γαλλικής προεδρίας στις επικείμενες γαλλικές εκλογές εμφανίζεται να βρίσκεται ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Emmanuel Macron, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Elabe για το BFM TV που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Macron πρόκειται να κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας τον ερχόμενο μήνα και τελικά να επικρατήσει στον δεύτερο - και τελευταίο - γύρο της 7ης Μαΐου 2017 απέναντι στην ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen.
Ο υποψήφιος πρόεδρος - και πρώην υπουργός Οικονομίας του Francois Hollande - προβλέπεται ότι θα κερδίσει τον πρώτο γύρο στις 23/4 λαμβάνοντας το 25,5% των ψήφων, ενώ η Le Pen θα καταταγεί δεύτερη με το 24% των ψήφων.
Τα ποσοστά προτίμησης που συγκεντρώνουν αμφότεροι οι υποψήφιοι Macron και Le Pen υποχώρησαν κατά μισή εκατοστιαία μονάδα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσοστά τους στην ίδια (επαναλαμβανόμενη) δημοσκόπηση που διενεργήθηκε προ μίας εβδομάδος.
Τη διαφορά της μίας ποσοστιαίας μονάδος καρπώθηκε ο συντηρητικός υποψήφιος Francois Fillon, του οποίου το ποσοστό ενισχύθηκε σε 18% - από 17% την περασμένη εβδομάδα - κάτι που αποτελεί την πρώτη αύξηση των ποσοστών προτίμησής του μετά τη βλαπτική αποκάλυψη σκανδάλου περί γενναιόδωρων πληρωμών σε μέλη της οικογενείας του, το οποίο έκτοτε «στοιχειώνει» την προεδρική υποψηφιότητά του.
Κερδισμένος εμφανίζεται και ο αριστερός υποψήφιος Jean-Luc Melanchon, ο οποίος έχει αυξήσει τα ποσοστά του από 13,5% σε 15%, διαφορά που έχασε ο σοσιαλιστής υποψήφιος Benoit Hamon, του οποίου το ποσοστό προτίμησης περιορίστηκε σε 10%, από 11,5%.
Περνώντας ως θριαμβευτής του πρώτου γύρου στον δεύτερο γύρο - πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Elabe - o Macron αναμένεται να κερδίσει τη Le Pen με 63% έναντι 37% (είναι μόνο δύο οι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης