Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Bloomberg: Θετικά αποτιμούν οι οικονομολόγοι μία νίκη Macron στις γαλλικές εκλογές

Έρευνα Bloomberg: Θετικά αποτιμούν οι οικονομολόγοι μία νίκη Macron στις γαλλικές εκλογές
Το ένα τρίτο περίπου των οικονομολόγων εξέφρασε την άποψη ότι μία επικράτηση της Marine Le Pen δεν θα ωφελήσει σε κανέναν από τους κλάδους της έρευνας 
Μία νίκη του ανεξάρτητου κεντρώου Emmanuel Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα αποτελέσει ία θετική εξέλιξη για την εγχώρια αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα συσφίξει και τις σχέσεις μεταξύ Παρισιού και Βρυξελλών, σύμφωνα με την συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg.
Την ίδια στιγμή, οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως αν εν τέλει εκλεγεί στην προεδρία ο Ρεπουμπλικάνος Francois Fillon (ο οποίος ταλανίζεται από μία σειρά σκανδάλων), αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον κρατικό προϋπολογισμό (σσ: μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος) και τις επενδύσεις.
Το ένα τρίτο περίπου των οικονομολόγων εξέφρασε την άποψη ότι μία επικράτηση της Marine Le Pen, της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, δεν θα ωφελήσει σε κανέναν από τους κλάδους της έρευνας (βλέπε παρακάτω).
Σημειώνεται ότι ο α' γύρος των προεδρικών εκλογών της μεσογειακής χώρα διεξάγεται στις 23 Απριλίου 2017, ενώ ο δεύτερος δύο εβδομάδες αργότερα, στις 7 Μαΐου.









Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, τη σημερινή του Ifop, σταθερά νικητής των εκλογών εμφανίζεται ο κ. Macron.
Ειδικότερα, η δημοσκόπηση της Ifop δείχνει ότι ο κεντρώος θα κερδίσει εύκολα την ακροδεξιά Marine Le Pen και θα αναλάβει την προεδρία της Γαλλίας.
Μάλιστα, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Macron εμφανίζεται νικητής και στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, θέση που νωρίτερα απολάμβανε, τουλάχιστον δημοσκοπικά, η κα Le Pen.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση την τελευταία δημοσκόπηση της Ifop, ο κ. Macron κερδίζει οριακά τον α’ γύρο, με 25,5%, ενώ ακολουθεί η κα Le Pen με 25%.
Στην τρίτη θέση, αλλά με αρκετή διαφορά, βρίσκεται ο κ. Francois Fillon, πρώην πρωθυπουργός της χώρας και πρώην… φαβορί για την προεδρία.
Το ποσοστό του κ. Fillon διαμορφώνεται στο 17,5%.
Στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κ. Macron κερδίζει εύκολα την κα Le Pen, με ποσοστό 60,5% έναντι 39,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης