Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αύξηση +3,1% στις τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2017

Γερμανία: Αύξηση +3,1% στις τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2017
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο των τελευταίων πέντε ετών
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (20/3) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis, με την ετήσια άνοδο μάλιστα να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών.
Συγκεκριμένα, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +0,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, την ίδια στιγμή που η άνοδος σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016 άγγιξε το +3,1%, συνιστώντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2011.
Όπως και κατά τους προηγούμενους μήνες, οι τιμές της ενέργειας είχαν τη σημαντικότερη επίδραση στο συνολικό δείκτη, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των προϊόντων στον εν λόγω τομέα αυξήθηκαν άνισα.
Αναλυτικότερα, οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης εκτοξεύθηκαν κατά +52,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016, την ίδια στιγμή που οι τιμές των καυσίμων ντίζελ και της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν κατά +21,2% και +9,6% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν κατά -7,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.
Εξαιρουμένου του ενεργειακού τομέα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος άγγιξε το +2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης