Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Περίπου 60 διαδηλώσεις υπέρ του Trump στις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο (4-5/3)

Guardian: Περίπου 60 διαδηλώσεις υπέρ του Trump στις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο (4-5/3)
Ο φόβος των αντί διαδηλώσεων αποθάρρυνε πολλούς υποστηρικτές του Trump - Δύο συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία
Περίπου 100 υποστηρικτές του Donald Trump συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 4/3 έξω από τον πύργο του στη Νέα Υόρκη, ως μέρος μίας πανεθνικής προσπάθειας να δείξουν εκτίμηση στον πρόεδρο που βάλλεται πανταχόθεν, γράφει ο Guardian.
Η διαδήλωση υπέρ του Trump στιγματίστηκε, όμως, από τη μικρή συμμετοχή και από μία αντί - διαδήλωση.
"Πίστευα ότι θα είχε περισσότερο κόσμο, αλλά κάνει κρύο και δεν προβλήθηκε με σωστό τρόπο το γεγονός, εγώ το έμαθα μόλις χθες"
ανέφερε ο Lance Lovejoy από το Κουίνς της Νέας Υόρκης, που ψήφισε τον Trump και φορούσε μία μάσκα με το πρόσωπο του Αμερικάνου προέδρου για να δείξει την υποστήριξή του.
Τουλάχιστον 60 διαδηλώσεις έγιναν υπέρ του Trump σε διάφορες πόλεις το Σαββατοκύριακο 4-5/3 και οργανώθηκαν από τους Main Street Patriots, παράρτημα του κόμματους του τσαγιού (των συντηρητικών).
Ένα μέλος τους, η Debbie Dooley, που διοργάνωσε τη συγκέντρωση στην Ατλάντα, υποστήριξε ότι περίμενε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές.
"Θέλουμε απλά οι άνθρωποι να ξέρουν ότι ο Trump έχει υποστήριξη, γιατί δέχεται επιθέσεις και όταν κάποιος δέχεται επίθεση είναι ωραίο να ξέρει ότι υπάρχει κόσμος που τον στηρίζει" εξήγησε η Dooley.
Oι υποστηρικτές του προέδρου άρχισαν να φτάνουν στον πύργο του Trump από το μεσημέρι και μερικοί φορούσαν καπελάκια που έγραφαν το μήνυμα "κάνε ξανά μεγάλη την Αμερική", ενώ η θερμοκρασία ήταν στους -3 βαθμούς.
Άλλοι ανέμιζαν σημαίες του Trump, λέγοντας ότι "είναι ο πρόεδρός μας, όχι για τέσσερα, αλλά για οκτώ χρόνια".
"Νομίζω ότι ο κόσμος φοβάται να βγει έξω, γιατί έχουν δει ανθρώπους με αντίθετη άποψη να παρενοχλούν τους υποστηρικτές του Trump" ανέφερε η διαδηλώτρια Michelle Mitchell.
Kαι τα λόγια της επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα, όταν διαδηλωτές κατά του Trump, εμφανίστηκαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και άρχισαν να φωνάζουν "USA, USA"!
Τα περίπου 30 άτομα που φώναζαν κατά του Trump ρωτούσαν τους υποστηρικτές του αν κάνουν πλάκα και πόσα πληρώθηκαν,μία αιχμή για τους συχνούς ισχυρισμούς των συντηρητικών ότι οι φιλελεύθεροι ακτιβιστές πληρώνονται για να διαδηλώνουν.
Μία αντί διαδηλώτρια φορούσε ένα καπέλο μάγισσας και εξήγησε γιατί.
"Οι υποστηρικτές του Trump λένε ότι τους κυνηγάει μία μάγισσα, κι εγώ είμαι αυτή η μάγισσα" ανέφερε χαρακτηριστικά η Mari Gustafson.
"Θα ήθελα να δω την Αμερική να επανέρχεται στη λογική, θα ήθελα να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι ότι εξαπατήθηκαν και ότι ο Trump δεν νοιάζεται για τους φτωχούς, αλλά μόνο για τους δισεκατομμυριούχους φίλους του" δήλωσε στα σοβαρά στη συνέχεια η ίδια.
Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Trump είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές του να κάνουν μία συγκέντρωση, γράφοντας στο Twitter ότι θα είναι η μεγαλύτερη από όλες.
Αλλά αυτό που πέτυχαν οι συγκεντρώσεις του Σαββατοκύριακου 4-5/3 ήταν να κινητοποιήσουν την αντιπολίτευση.
Αφού σχεδόν παντού πραγματοποιήθηκαν και αντί - διαδηλώσεις.
Όπως στο Λας Βέγκας, στο Όρεγκον, στο Οχάιο, στο Μίτσιγκαν και αλλού.
Στο Τενεσσί δύο άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης στο Νάσβιλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης