Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 70 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2017 - Στις 56 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 70 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2017 - Στις 56 μονάδες ο σύνθετος PMI
Γαλλία και Γερμανία ηγήθηκαν της ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ
Κοντά σε υψηλό έξι ετών βρέθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη της Markit, με τη δημιουργία νέων εργασιών μάλιστα να είναι η καλύτερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία εννιάμιση χρόνια.
Παράλληλα, άνοδος σημειώθηκε τόσο στις νέες παραγγελίες, όσο και στην αισιοδοξία ων επιχειρήσεων, γεγονός που αναμένεται να διατηρήσει την ισχυρή δυναμική της Ευρωζώνης και τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56 μονάδες, έναντι 54,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, όντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, με τους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.
Σε ότι αφορά τις νέες επιχειρήσεις, αυτές βρέθηκαν σε υψηλό έξι ετών, μαρτυρώντας την ανάκαμψη στον σχετικό τομέα, ενώ σημαντική ήταν και οι άνοδος στις εξαγωγές, λόγω της αυξημένης ζήτησης και του αποδυναμωμένου ευρώ.
Γαλλία και Γερμανία ηγήθηκαν της ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ, με τους σύνθετους δείκτες PMI να διαμορφώνονται στις 56,2 και 56,1 μονάδες αντίστοιχα, με τις νέες παραγγελίες να καταγράφουν ισχυρή άνοδο και στις δύο χώρες.
Ωστόσο, ο κλάδος που κατέγραψε τη σημαντικότερη άνοδο στη Γερμανία ήταν ο μεταποιητικός, την ίδια στιγμή που η Γαλλάι ευνοήθηκε περισσότερο από τον κλάδο υπηρεσιών.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης